Obavijesti Video Pretražite Navigacija
gradonačelnik zadovoljan

Tomašević trlja ruke: Moody's povećao Zagrebu kreditni rejting

Moody's
Moody's Foto: Afp
Kreditna agencija Moody's povisila je dugoročnu ocjenu kreditne sposobnosti Grada Zagreba i Zagrebačkog holdinga za dvije razine, s Ba1 na Baa2, odnosno iz spekulativnog u investicijski razred rejtinga, uz stabilne izglede, priopćeno je u srijedu iz Grada Zagreba.

"Veseli nas da je Moody's prepoznao financijsku stabilizaciju ne samo u Gradu Zagrebu već i restrukturiranje u Zagrebačkom holdingu, koji su bila nužni da bi Grad Zagreb i Zagrebački holding izdržali nove izazove na koje utječu globalne okolnosti“, rekao je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, komentirajući povećanje rejtinga.

Tomašević zadovoljan

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Nakon 13 godina Gradu Zagrebu promijenjen kreditni rejting Divlje odlagalište otpada - 3 Obnova od potresa U Zagrebu bujaju divlja odlagališta građevinskog otpada, a gradska vlast i dalje traži rješenja

Nakon odluke povećanju kreditnog rejtinga Republici Hrvatskoj, te agencija očekuje da će podizanje ocjene kreditne sposobnosti nakon prelaska na euro pozitivno utjecati na Grad Zagreb i Zagrebački holding, imajući u vidu i stratešku poziciju Grada Zagreba unutar Hrvatske. Stabilni izgledi povezani s kreditnom sposobnošću Grada održavaju njegovu financijsku stabilizaciju i srednjoročno smanjenje dužničkog opterećenja, ističu u Gradu.

Pročitajte i ovo Ilustracija na udaru kućanstva i tvrtke Sve je teže doći do kredita u eurozoni, a predviđanja Europske središnje banke još su gora

Pročitajte i ovo Marko Primorac - 2 NA ZASADAMA PRETHODNIKA Novi ministar financija mandat započeo dobrim vijestima: "Hrvatska ima bolji kreditni rejting od Italije i Portugala''

Moody's navodi da ocjena kreditne sposobnosti Grada Zagreba Baa2 odražava veliko i raznoliko lokalno gospodarstvo Zagreba, koje doprinosi osnovi poreznih prihoda uz nisku volatilnost i pozitivan trend rasta. Također ističu da će dug nekih trgovačkih društava u vlasništvu Grada srednjoročno nastaviti padati zahvaljujući boljim financijskim rezultatima.

Moody's nahvalio zagrebačke institucije

"Agencija navodi da se solidne institucije Zagreba i njegova upravljačka snaga odražavaju u izdavateljevoj ocjeni upravljačkog profila koja je neutralna do niska. Tome doprinosi visoka vjerodostojnost Grada koji svojim poslovanjem upravlja koristeći se razboritim planiranjem financiranja, što omogućuje višegodišnje predviđanje ključnih trendova", stoji u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene