Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suđenje Sanaderu

MOL: Mayer je poput dr. Jekylla i g. Hydea

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz MOL-a su se očitovali na današnje svjedočenje predstavnika Hrvatske u Nadzornom odboru i upravi INA-e, Davora Mayera.

Davor Mayer je u sudnici izjavio kako su u MOL-u sve ovlasti na predsjedniku Uprave, hrvatski predstavnici ne mogu zaustaviti odluku ni ako je štetna, mogu samo upozoriti. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna zbog bolesti Odgođeno suđenje Ivi Sanaderu za aferu INA-MOL: Ne zna se kad će svjedočiti Ježić Slika nije dostupna Afera Ina-MOL Kosor na suđenju Sanaderu: Mesić me tražio da skinem oznaku tajnosti s dokumentacije za izmjenu dioničarskog ugovora"

U MOL-u su takve riječi Mayera izazvale čuđenje. 'To je poput doktora Jekylla i gospodina Hydea. To nije Davor Mayer kojeg mi poznajemo. S Davorom Mayerom kojeg poznajemo imamo dobru suradnju', stoji u priopćenju.

Dodaje se kako je živi dokaz za to činjenica da su tijekom 2011. i 2012. godine hrvatski predstavnici, uključujući g. Mayera, zajedno s Molovim predstavnici donijeli 854 odluka u Upravi Ine jednoglasno.

>> Sanader u pauzi suđenja popio kavu s Lukom Bebićem

' To je sveukupno 99,54 posto odluka koje je donijela Uprava Ine. Ako je g. Mayer slično razmišljao proteklih godina, onda se trebao ponašati i glasati drugačije. G. Mayer je imao priliku predložiti promijene upravljačku strukturu Ine. Međutim, do sada on po tom pitanju nikad ništa nije predložio', naglašavaju iz MOL-a.

Ističu kako misle da je njihova tvrtka na dobrom putu zahvaljujući suradnji dvaju strateških partnera. MOL grupa tvrdi kako Ina, uz pametne i povećane investicije i s boljim iskorištavanjima sinergije između Ine i MOL-a, ostvaruje dobit. Ina se tako nastavlja dalje razvijati kako bi postala još snažnija za dobrobit hrvatske ekonomije i društva. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene