Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najava iz INE

Moguć rast cijene plina za kućanstva od čak 100 posto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cijena plina za kućanstva uskoro bi mogla rasti i to od 40 do čak 100 posto!

Prema riječima predsjednika uprave INE, Zoltana Aldota, cijena kubika plina u Hrvatskoj iznosi kunu i 7 lipa, dok je uvozna cijena mnogo veća do 2 kune i 4 lipe.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Osuo paljbu Milanović ponovno žestoko udario po Plenkoviću i HDZ-u: "Još nije odgovorio kako je nestalo 139 milijuna eura iz Ine" Aktivisti Greenpeacea održali prosvjed ispred Inine zgrade GREENPEACE UPOZORAVA ''Ivana D – dvije godine nebrige'': ''Planira li Ina oboriti i preostalih 19 platformi na dno Jadrana?''

Aldot je rekao da bi cijena plina za kućanstva u Hrvatskoj trebala biti barem na razini uvozne, iako o njoj odlučuje Vlada, a ne Ina. Zbog razlike u cijeni, INA je u prvih devet mjeseci na gubitku u plinskom poslovanju od 460 milijuna kuna.

>> Poskupljuje i plin - računi veći i do 25 posto

'Cijena kubika plina za kućanstva u Hrvatskoj iznosi kunu i 7 lipa, a njegova uvozna cijena je od 2 kune i 2 lipe do 2 kune i 4 lipe. Kada općenito govorimo, na tržištu u regiji, kućanstva po prostornom metru taj energent plaćaju od 3 do 3 i pol kune', pojasnio je Aldot.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene