Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bojkot mlijeka

Mljekari Jakovini: Ministre, ne poštuješ i ne priznaješ hrvatsko mlijeko!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od polovice dnevne proizvodnje mlijeka danas nije otišlo prema mljekarama. Tako tvrdi 27 udruga mljekara koji se bojkotom žele izboriti za veću otkupnu cijenu.

Mljekari mlijeko na svojim farmama dijele građanima. Što ne podijele, davat će kao hranu životinjama ili prolijevati po njivama. Hoće li zbog bojkota doći do nestašice mlijeka, tri najveće mljekare ne otkrivaju. Ministarstvo poljoprivrede u priopćenju ističe da je isporuku obustavilo manje od deset posto proizvođača. Za danas najavljuju i isplatu zaostalih premija za mlijeko u iznosu od 54 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Svaki mjesec propada 200 farmi' Mljekari: Bez potpora nam prijeti kolapas Slika nije dostupna Ocijenio je Jakovina: Zahtjevi nekih proizvođača mlijeka nerealni

>> 'Mlijeko dijelimo na farmama, višak prolijevamo!'

'Još ću jednu čašu mlijeka popiti za ministra Jakovinu. Ministre, ovo hrvatsko mlijeko ti ne poštuješ i ne priznaješ', kazao je Antun Laslo, predsjednik Stožera za očuvanje cijene mlijeka.

'Cijena hrane je velika, svaki dan sve veća i veća, gorivo poskupljuje, repromaterijali...', kaže Božo Tolušić, mljekar iz Đakova, koji je i suzu pustio zbog teške situacije. 'Meni jako teško pada, ne mogu reći, ako moram propasti... Katastrofa', rekao je. 'Ovo nije u redu što se događa, podržavam u svakom slučaju', kaže Jela Mitrović iz Đakovačke Satnice.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene