Hrabri omiški policajci
Hrabri omiški policajci Foto: PU splitsko-dalmatinska

Hrabri i brzi, dvojica mladih policajaca Policijske postaje Omiš, 26-godišnji Toni Nuić i 25-godišnji Marko Jurčević brzom i hrabrom reakcijom spasili su više korisnika doma za stare i nemoćne u kojem je izbio požar.


Odmah po zaprimanju dojave o požaru u domu za starije i nemoćne Providenca u Dugom Ratu Toni Nuić i Marko Jurčević, koji su kontrolirali promet, odmah su sjeli u službeni automobil te se zaputili u dom.

Vezani članci Požar, Ilustracija Šumski požar prijeti naseljenim područjima blizu ljetovališta u Turskoj, u bolnicama završilo više od 60 ljudi Požar kod Rogoznice - 3 Veliki požar u Rogoznici, uz vatrogasce na terenu i kanader: "Gori iznad kuća, vatra ide prema magistrali"

Na mjesto događaja došli su prvi, i to nakon samo dvije minute od dojave. Ušli su u dom koji je bio pun dima te je vidljivost u hodnicima i sobama bila slaba, ali pomoću baterijskih svjetiljki koje su imali sa sobom ispratili su pokretne korisnike doma, a više njih nepokretnih iznijeli su na rukama. Po dolasku vatrogasaca na mjesto događaja, pomogli su u evakuaciji korisnika doma.

Mladi policijski službenici pokazali su izuzetnu hrabrost te su na taj način pokazali kako je policijskim službenicima uvijek primarni cilj zaštita života, a svojim postupkom pokazali su kako je policija životni poziv, objavila je splitsko-dalmatinska policija.

Hrabri policijski službenici bit će predloženi za dodjelu prigodne nagrade, a načelnik Dražen Vitez uručit će im zahvalnicu povodom obilježavanja Dana policije.