Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nema sumnje da bi se ti letovi popunili na obje strane, kažu organizatori.


Mladi iz Osijeka i Slavonije nedavno su pokrenuli peticiju kojom se traži uvođenje izravne aviolinije između Osijeka i Dublina. Odraz je to činjenice da sve veći broj mladih ljudi odlazi u Irsku trbuhom za kruhom.

Vezani članci Mladi muškarac (Ilustracija: Gulliver/Thinkstock) Hrvat u Irskoj: Nedeljko je zadovoljan, tjedno mu sjedne 500 eura i ima važnu poruku Fitness instruktorica, ilustracija (Getty Images) Splićanka koja se nakon tri godine vraća iz Irske: "Jednog dana rekla sam 'ma, kvragu i sve!' U Irskoj imaš priliku i bit će ti pružena, ali..."

Organizatori peticije poručuju da žele "pokazati volju mnogih imigranata u Irskoj (ali i Velikoj Britaniji) iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Mađarske pa čak i Slovenije za letovima s irskih zračnih luka prema Osijeku. Nema sumnje da bi se ti letovi popunili na obje strane".

Ističu kako je Osijek odabran ne samo zbog velikog broja Osječana u Irskoj već i zato što zbog geografskih i prometnih razloga odgovara najvećem broju imigranata, uključujući susjede (Mađare, Srbe, Bosance pa čak i Slovence). Stoga je i peticija napisana na četiri jezika: hrvatskom, engleskom, mađarskom i slovenskom.

Dosad je peticiju potpisalo nešto više od dvije tisuće ljudi.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju