Irska, Ilustracija (Foto: Getty)
Irska, Ilustracija (Foto: Getty)

Marina ni nakon slanja više od 200 molbi nema posao u struci. Stoga je sa suprugom odlučila napustiti Hrvatsku i bolji život potražiti u Irskoj.


Pedagoginja i profesorica talijanskog jezika zajedno sa suprugom, tehničarom za mehatroniku, za mjesec dana će napustiti Hrvatsku i bolji život pokušati pronaći u - Irskoj.

Marina, dvadesetpetogodišnja Splićanka, ispričala je za portal Croexpress da unatoč tome što je izravno kucala na vrata i ostavljala životopise i pored toga poslala više od 200 elektronskih poruka s molbama za posao u razne firme, škole i domove, kvalitetan i motivirajući posao u struci nije pronašla u Hrvatskoj. 

Njen suprug ima posao, no odlučio ga je ostaviti u nadi da će u Irskoj pronaći bolji. 

Nakon što su odlučili odseliti počela je molbe slati i u Irsku. Iako će na put tek 7. studenog dosad je dogovorila već pet razgovora za posao u prvom tjednu dolaska, a jedan razgovor za posao u struci obavila je preko skypea. 

- Danas je postalo dosta popularno iseljavanje iz Hrvatske u inozemstvo. Umjesto da se takve ljude krivi što nisu ostali 'boriti se za svoju državu', smatram da je potrebna empatija i razumijevanje. Ne mislim da je mnogo ljudi napustilo Hrvatsku jer su to stvarno željeli ili iz nekog hira, mislim da je ljudima došla voda do grla i u tome vide spas i nadu", kaže Marina za Croexpress