Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mladi antifašisti podržavaju policajca koji je prijavio Thompsona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Udruga mladih antifašista grada Zagreba zatražila je od ravnatelja policija Marijana Benka da vrati na posao inspektora Josipa Gašparca, koji je zbog isticanja ustaških obilježja na nedavnom koncertu u Zagrebu prijavio Marka Perkovića Thompsona te da pokrene istragu protiv onih koji su zaustavili postupak protiv tog pjevača.

"Inspektoru Gašparcu iskazujemo našu potporu i zahvalnost na ovom velikom djelu kojim je pokazao hrabrost i odlučnost u provođenju nulte tolerancije prema fašizmu", ističe udruga u večerašnjem priopćenju.

Pročitajte i ovo Nina Skočak Skuplja potpise za kandidaturu Poznata tiktokerica želi u Europski parlament: "Na mojoj listi svi su mlađi od 30 godina" Sanja Vištica, reporterka Dnevnika Nove TV i mladi MLADI O POLITIČARIMA Milanović im je šašav, Benčić elokventna, Penava zatvoren, Grbin pretih, Plenković samopouzdan, ali izaziva i susramlje

Smatraju da Gašparčeva suspenzija, za koju policijski čelnici tvrde da je motivirana drugim prijestupima, daje poticaj svima koji sudjeluju u širenju mržnje i diskriminacije, a pogotovo idejnim začetnicima takve politike.

"Kakva je to država u kojoj udruge građana, kao i sami građani, moraju moliti gradsku vlast i policiju da spriječi pjevača da koristi ustaški pozdrav pred desetinama tisuća građana? Kakva je to uopće vlast koja sama ne sprečava takve incidente? I na kraju kakva je to policija koja sprječava svoje djelatnike u provođenju zakona?", navodi se u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene