Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krvavi obračun u divljem kampu

Policija u noći vratila više stotina migranata s hrvatske granice: "Nose noževe, sablje. Kažu da im treba za kretanje po prirodi"

Mladen Matovinović - Uživo s granice - 6
Mladen Matovinović - Uživo s granice - 6 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Mladen Matovinović - Uživo s granice - 6 Mladen Matovinović - Uživo s granice - 6 Foto: DNEVNIK.hr Mladen Matovinović - Uživo s granice - 7 Mladen Matovinović - Uživo s granice - 7 Foto: DNEVNIK.hr Mladen Matovinović - Uživo s granice - 5 Mladen Matovinović - Uživo s granice - 5 Foto: DNEVNIK.hr Mladen Matovinović - Uživo s granice - 4 Mladen Matovinović - Uživo s granice - 4 Foto: DNEVNIK.hr +2 Mladen Matovinović - Uživo s granice - 3 Galerija 1/7 >>
Krvavi obračun dogodio se među migrantima u Bosni i Hercegovini. Najmanje dvije osobe su ubijene, a 18 je ranjeno u sukobu dviju skupina migranata u srijedu navečer u okolici Bihaća.

U srijedu je zatvoren kamp Bira. Dio migranata je prebačen u kamp Lipa, a dio je krenuo prema Hrvatskoj i završio u divljem šatorskom naselju. A upravo u toj grupi koja je krenula prema Hrvatskoj došlo je do sukoba niti dva kilometra od hrvatske granice.

Pročitajte i ovo Ilustracija tragedija u Albaniji U stravičnoj nesreći osam ljudi poginulo: Automobil jurio 200 km/sat i sletio u rijeku Ilustracija Ilegalni ulazak u zemlju Policija spasila 16 mokrih i promrzlih stranih državljana na polavljenom poručju, među njima je bilo i troje djece

Reporter Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić posjetio je samu crtu razgraničenja s BiH. O burnoj noći koja je iza policajaca PU ličko-senjske više je rekao Mladen Matovinović, voditelj Službe za granicu.

Više desetaka pokušaja nezakonitog ulaska u Hrvatsku

Kako je kazao, na užem području je zabilježeno više desetaka pokušaja nezakonitog ulaska u Hrvatsku. "Noćni uređaji otkrili su njihove pokušaje i to ćemo spriječiti. Protekla noć bila je burna, vraćeno je više stotina migranata", dodao je Matovinović.

Nakon kampa Vučjak, u šumi je niknuo novi kamp koji našoj policiji stvara velike probleme.

"Novi kamp nije napravljen sada, on je sada samo pojačan. Nalazi se na oko 800 metara od državne granice. Što se tiče ovog događaja u Unsko-sanskom kantonu, mi smo u protekloj noći razmijenili sve informacije, radimo na prikupljanju podataka, ako bi zatekli migrante u pregledu pa vidjeli da nešto potječe od tog kaznenog djela", dodao je Matovinović.

Migranti ubijeni hladnim oružjem

Migranti su ubijeni hladnim oružjem, kako je objavila policija Unsko-sanskog kantona.

"Naši policajci kod migranata pronalaze puno toga. Govorimo o noževima, sabljama i svim mogućim predmetima pogodnim za ozljeđivanje - sve to oni nose", istaknuo je Matovinović.

"Nose to, kako oni kažu, zbog lakšeg života u prirodi i njihova kretanja", dodao je Matovinović.

Inače, policijske statistike kažu kako je u prvih osam mjeseci ove godine policija uhvatila 16.000 osoba koji su ilegalno pokušali ući u Republiku Hrvatsku. To je za 38 posto više u odnosu na 2019. godinu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene