Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Puni (kao) brod

Prema podacima Fine, jedna splitska firma isplaćuje najveću prosječnu neto plaću u Hrvatskoj - čak 778.670 kuna mjesečno! No u tvrtki to demantiraju

Novac - 4
Novac - 4 Foto: DNEVNIK.hr
U Hrvatskoj postoji tvrtka u kojoj je prosječna mjesečna neto plaća 778.670 kuna. Takvi su barem podaci Fine.

Golar Viking Management, sa sjedištem u Splitu, nudi prosječnu  mjesečnu neto plaću 778.670 kuna! Osnovna joj je djelatnost operativno upravljanje i održavanje LNG plutajućeg terminala na Krku, podaci su Fine.

U tvrtki je, kako je objavila Fina, zaposleno dvoje ljudi, a prosječno zarađuju oko 778.670 kuna neto svatko, što je godišnje oko 9,3 milijuna kuna.

Postojeći LNG tanker koji se zvao "Golar Viking" norveška tvrtka "Golar Power" je preuredila u FSRU brod u brodogradilištu kod Šangaja i isporučila ga Hrvatskoj. Vrijednost posla bila je oko 160 milijuna eura i Hrvatska se time upisala na kartu LNG čvorišta, piše Danica.

Brinu se da na tom plutajućem brodu-terminalu, na koji se prekrcava ukapljeni prirodni plin te se nakon pretvaranja iz tekućeg u plinovito stanje pušta u magistralne plinovode, sve bude dobro.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna novi zakon o plaćama Ministar Malenica oglasio se o prosvjedima radnika u pravosuđu: "Suosjećam, rade se analize..."

Pročitajte i ovo Dino Goleš Inflacija u Hrvatskoj Nikad brže nismo ostajali praznog novčanika: Mnogi si danas mogu priuštiti manje nego prije korone i rata

Golar Viking Management lani je ostvario ukupne prihode od 85,3 milijuna kuna, što je rast od 5303 posto u odnosu na preklani. Neto dobit iznosila je 22,65 milijuna kuna.

Iako su takvi podaci Fine, naknadno nam se javila i sama tvrtka. Tvrde kako nemaju samo dva zaposlenika te da je prosječna plaća ipak puno manja

Više o tome čitajte OVDJE.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene