Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ISPRAVAK

Golar Viking Management: Prosječna neto plaća je 24.000 kuna, a ne 778.000 kuna

Ilustracija
Ilustracija Foto: DNEVNIK.hr
Nakon što je na našem portalu objavljen članak pod naslovom "Jedna splitska firma isplaćuje najveću prosječnu neto plaću u Hrvatskoj - čak 778.670 kuna mjesečno! Pogledajte čime se bave", iz tvrtke Golar Viking Management poslali su zahtjev za ispravkom informacije.

U skladu sa Zakonom o medijima, ispravak prenosimo u cijelosti:

"Nije točna informacija da 'Golar Viking Management, sa sjedištem u Splitu, nudi prosječnu mjesečnu neto plaću 778.670 kuna!' kao ni informacija da je 'u tvrtki zaposleno dvoje ljudi, a prosječno zarađuju oko 778.670 kuna neto svatko, što je godišnje oko 9,3 milijuna kuna'.

GOLAR VIKING MANAGEMENT d.o.o. isplaćuje plaće za prosječno 65 zaposlenika mjesečno od kojih su dva (2) zaposlena u uredu tvrtke, a prosječno šezdeset troje (63) su pomorci u međunarodnoj plovidbi na LNG Terminalu. Članovi posade ukrcani na predmetnom terminalu se smatraju članovima posade za koje sukladno Pomorskom zakoniku, Zakonu o terminalu za ukapljeni plin i Zakonu o doprinosima poslodavac podnosi prijavu i odjavu na obvezno mirovinsko i obvezno zdravstveno osiguranje člana posade broda u međunarodnoj plovidbi na LNG terminalu, dok je obveznik plaćanja svih davanja sam pomorac-član posade u međunarodnoj plovidbi na LNG terminalu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna novi zakon o plaćama Ministar Malenica oglasio se o prosvjedima radnika u pravosuđu: "Suosjećam, rade se analize..."

Pročitajte i ovo Euri, ilustracija (Foto: Getty images) Bolji položaj Radnici će odahnuti: Postignut dogovor o direktivi o minimalnim plaćama u EU

U skladu s naprijed navedenim jasno je da se iznos koji je naveden kao neto plaće i naknade u GFI RDG za 2021.godinu od 18.688.074,00 kune odnosi na neto plaće prosječno 65 zaposlenika koje se isplaćuju dijelom prema Zakonu o radu (za dvoje zaspolenika), te dijelom prema Pomorskom zakoniku i Zakonu o terminalu na  ukapljeni plin (za prosječno šezdeset troje pomoraca u međunarodnoj plovidbi na LNG Terminalu).

Prosječna mjesečna neto plaća zaposelnika tvrtke GOLAR VIKING MANAGEMENT d.o.o. u 2021.godini je iznosila 24.000,00 kuna, a ne kako je pogrešno navedeno u objavljenom članku. 

Budući predmetni članak sadrži neistinite informacije to je i objavljivanjem takvog članka postupljeno protivno svim pravilima novinarske struke i na štetu ugleda naše stranke. Stoga ovim putem zahtijevamo objavljivanje ovog ispravka netočne
informacije u cijelosti, na način propisan čl. 41. Zakona o medijima."


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene