Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nitko ne zna što je

Misterij u Ozlju: Nepoznata masa istresena kod Šljunčare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz nepoznate cisterne kod ozaljske Šljunčare istresena je masa za koju ni inspektori ni policija ne znaju što je.

Još uvijek se ne zna što je materija koja je istresena iz nepoznate cisterne kod ozaljske Šljunčare 6. studenog. Radi se o bijeloj granulastoj tvari blago neugodnog mirisa na raspad organske tvari. Masa je to s kojom se navodno nitko od inspektora do sada nije susreo.

Pročitajte i ovo Uočena dva konja u središnjem Londonu uplašili su se VIDEO Nesvakidašnja potjera: Središtem Londona dva sata trčalo pet konja, petero ljudi je ozlijeđeno Napad psa Prekršajni nalog U Slavoniji pas napao i ugrizao dijete: Vlasnik ga ostavio u dvorištu, ali napravio veliku pogrešku

Komunalno poduzeće dobilo je nalog da taj otpad sakupi i uskladišti. Trenutačno se pet metara kubnih  misteriozne mase nalazi u metalnom kontejneru u krugu komunalnog poduzeća, a uzeti uzorak nalazi se na analizi i čeka se rezultat koji bi trebao pokazati o čemu se točno radi.

>> Mrežnicom ponovo pluta nepoznata bijela tekućina

'Do konačnog zbrinjavanja nepoznate tvari, ona je privremeno uskladištena u metalnom spremniku koji je osiguran od djelovanja atmosferilija. Daljnje postupanje inspekcije zaštite okoliša nastavit će se u dijelu praćenja postupanja s ovim otpadom do konačnog zbrinjavanja na Zakonom o otpadu propisani način', priopćili su iz ministarsrtva za zaštitu okoliša.

U karlovačkoj policiji potvrdili su za Dnevnik.hr da je 6. studenog oko 16:30 sati policija zaprimila dojavu građana da je u blizini jezera Šljunčara odložena sumnjiva materija.

Pozvana je državna inspektorica za zaštitu okoliša te je zajedno s policijom obavila očevid. Utvrđeno je da je nepoznati počinitelj 6. studenog istočio veću količinu nepoznate tvari koja je izuzeta radi daljnje analize. U DUZS-u su rekli da se sanitarna inspektorica prvi put susrela s ovakvom tvari.

Područje je kasnije saniralo komunalno poduzeće, a nadležni inspektori provode kriminalističko istraživanje.

Počinitelj je u ovom slučaju, još nepoznat. No, prema Zakonu o otpadu, kazne za ovakvo odlaganje za fizičke osobe iznose do 10 tisuća kuna, a za pravne do čak 700 tisuća kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene