Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin: "Šeparović misli da vlast pripada njemu"

U DNEVNIKU NOVE TV

Predsjednik IDS-a nakon potresa u stranci: "Ovo nije početak kraja IDS-a, Miletić je otišao zbog unutarstranačkih, a ne javnih razloga"

O tome jesu li priče o trošenju gradskog novca u Puli za stranačke potrebe bile pravi razlog, ili novi predsjednik IDS-a Dalibor Paus uklanja stranačku oporbu - s čelnikom IDS-a u Dnevniku je razgovarao Mislav Bago.

Reporter Dnevnika Nove TV Mislav Bago razgovarao je s predsjednikom IDS-a Daliborom Pausom.

Paus nije htio dati konkretan odgovor na pitanje koji je razlog zbog kojeg je stegovno tijelo odlučilo otvoriti proces protiv Borisa MIletića.

"U petak na Predsjedništvu IDS-a donesena je odluka o pokretanju stegovnog postupka protiv Borisa Miletića, da se utvrde okolnosti oko oko kršenja Statuta i Etičkog kodeksa", kazao je novi predsjednik IDS-a te na ponovljeno pitanje odgovorio samo kako je Miletić izašao iz IDS-a, pa su prestali razlozi za postupak.

"Radi se o internim stvarima, a ne onima vezanim za njegov rad kao župana ili gradonačelnika", rekao je Paus. Na konstataciju kako je to javno izjavio, pa javnost ima pravo znati što je razlog stranačkog obračuna, ponovio kako se ne radi o javnom interesu, nego o unutarstranačkim stvarima.

Paus je opovrgnuo i da ga "Miletić nije htio slušati" kao novog predsjednika stranke.

"Radi se o konkretnim radnjama koje su počinjene", ustvrdio je kratko.

Na pitanje zašto Miletića onda nisu pozvali na Predsjedništvo, kako bi sve raščistili, Paus je odgovorio kako je bio pozvan, ali nije došao na Predsjedništvo.

Na pitanje je li razlog bio taj što se stalno govori o kaznenim prijavama te tvrdnjama da je izvlačio gradski novac za stranačke svrhe, Paus je kazao kako oni nemaju saznanja o eventualnoj kaznenoj odgovrnosti, jer u tom slučaju ne bi pokrenuli stegovni postupak, nego prijavili nadležnima.

Ponovio je još jednom kako je Miletić prekršio odredbe Statuta i Etičkog kodeksa, ali nije precizirao o čemu se radi, jer je izašao iz IDS-a te je stegovni postupak prekinut.

Paus je kazao i da nije očekivao da Miletić da ostavku na mjesto župana.

"Očekivao sam od njega da ukoliko neke stvari treba razjasniti putem postupka, da u postupku i sudjeluje i da činjenice i da onda nadležno tijelo donese odluku", rekao je.

Novi predsjednik IDS-a odgovorio je i kako smatra da ovo nije početak kraja IDS-a, bez obzira na Miletićev odlazak iz stranke, kao i činjenicu da je na prošlim izborima stranka imala loše rezultate. Imali su, kako je rekao, stranačke izbore.

Na pitanje vodi li sada stranku sa svojim ljudima, ili onima koji su prije bili, kazao je kako ima pola-pola ljudi.

Pročitajte i ovo Filip Zoričić, izbrani gradonačelnik Pule DRAMA SE ZAHUKTAVA Poluotok ide na prijevremene izbore? ''Pozivam IDS i župana Borisa Miletića da Istru ne drže svojim taocem''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SUKOB S NOVIM VODSTVOM Potres u najvećoj regionalnoj stranci, Miletić istupio iz IDS-a: ''Nakon 29 godina i prvi put otkako postoje županije, IDS je izgubio istarskog župana''

Na pitanje ima li informacija o navodnom bildanju rejtinga IDS-a u anketama o popularnosti u Puli, Paus je ponovio da o meritumu stegovnog postupka protiv Miletića neće govoriti.

Novi IDS-ov predsjednik ne smatra da bi trebalo ići na nove izbore u Istri, jer je, kako je naglasio, Boris Miletić dobio izbore temeljem programa IDS-a i građani su mu dali povjerenje kako bi proveo taj program. Gubitka na izborima se, kako kaže, ne boji.

"Ukoliko bude provodio taj program, nikakvih problema nema s time -  a ako ne bude provodio taj program - onda nećemo podržati te odluke", zaključio je Paus. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 


 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene