Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Analiza Mislava Bage

''Očito jedino u Hrvatskoj masoni ne uspijevaju, s obzirom na to kako su se počeli čerupati u posljednja 24 sata''

Dražen Jelenić dao je ostavku, ali s mjesta glavnog državnog odvjetnika ne odlazi odmah jer je procedura ipak malo složenija. Mislav Bago u Dnevniku Nove TV pojasnio je koji su sljedeći koraci u imenovanju novog glavnog državnog odvjetnika.

Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić dao ostao je ostavku na toj funkciji nakon što je u javnosti otkriveno da je član masonske udruge. Ipak, procedura oko njegova odlaska je složena. ''On i dalje to vodi. Sustav je uprljan zbog tog svega što je napravio jer očito nije shvatio koju grešku je napravio kada je pristupio masonima, a istodobno je glavni državni odvjetnik''

Jelenić će glavni državni odvjetnik ostati sve dok ga Vlada Republike Hrvatske ne razriješi dužnosti, što će se navjerojatnije dogoditi već sutra, objašnjava reporter Dnevnika Nove TV Mislav Bago.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Afera masonska loža Dražen Jelenić dao ostavku na mjesto glavnog državnog odvjetnika: ''Odlazim čiste i mirne savjesti''

Pročitajte i ovo Nikica Gabrić u Dnevniku Nove TV - 3 GOST DNEVNIKA NOVE TV Gabrić nakon ostavke Jelenića: "Ovime slučaj nije završen. Sigurno će pasti još jedna ekipa reketara"

''Onda cijela ta masonska trakavica ide u Sabor, zatim na Odbor, pa na plenarnu sjednicu što znači da će zastupnici, kao što su se nekad tražila krvna zrnca, tražiti tko je bio mason, a tko nije. Zatim se raspisuje natječaj i na njega se mogu javiti svi koji zadovoljavaju uvjete, uključujući i Dražena Jelenića'', pojasnio je Bago i dodao da je u idealnim uvjetima Vladi potrebno mjesec dana da pronađe Jelenićevu zamjenu.

Politika razumijevanja za glavnog državnog odvjetnika – nema. ''Nije sporno biti član masonskog društva, ali možete li zamisliti da je glavni državni odvjetnik član tajnog društva i svoju lojalnost izražava toj masonskoj udruzi, a prisegnuo je na vjernost Ustavu i zakonu? Ja ne znam kome taj čovjek na kraju dana polaže račune. Čuva li Ustav i zakon ili u bijelim rukavicama i s pregačom oko struka s društvom iz masonske lože broj 18 razgovara i međusobno izmjenjuje informacije? To je možebitni sukob interesa'', smatra Mislav Bago.

''Očito jedino u Hrvatskoj masoni ne uspijevaju, s obzirom na to kako su se počeli čerupati u posljednja 24 sata'', zaključio je Mislav Bago.

Do izbora novog državnog odvjetnika tu će dužnost obnašati Jelenićeva njegova prva zamjenica Zlata Hrvoj Šipek.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene