Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Upravno vijeće HZMO

Mirovine od 1. siječnja veće za 2,3 posto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Upravno vijeće Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) donijelo je danas odluku o rastu mirovina, na temelju redovitog usklađivanja s polovicom zbroja rasta plaća i troškova života, od 1. siječnja za 2,3 posto.

Tako uvećane mirovine bit će isplaćene u travnju s mirovinom za ožujak, zajedno sa zaostacima za siječanj i veljaču, priopćeno je danas iz HZMO-a. Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, povećanje indeksa potrošačkih cijena u drugom polugodištu 2008. godine u odnosu na prvo polugodište iznosilo je 1,7 posto, dok je povećanje prosječne bruto plaće svih zaposlenih u istom razdoblju iznosilo 2,9 posto, pa polovica zbroja tih dvaju iznosa je 2,3 posto.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Promjene Milanović najavio jedan od prvih poteza Vlade nacionalnog spasa Rastu mirovine - 3 60-ak kuna za prosječnog umirovljenika Stiže povećanje mirovina, ali hoće li uopće utjecati na kvalitetu života? "To je sramota, bolje da ne daju ništa"

Upravno vijeće Zavoda na temelju toga je donijelo i odluku o novoj aktualnoj vrijednosti mirovine koja od 1. siječnja za jedan osobni bod iznosi 57,59 kuna. Na sjednici je donesena odluka o najnižoj mirovini za jednu godinu mirovinskog staža koja od 1. siječnja iznosi 55,84 kn, a odlučeno je i da osnovica za određivanje naknade zbog tjelesnog oštećenja, nastalog zbog ozljede na radu ili profesionalne bolesti, iznosi 1146 kuna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene