Obavijesti Video Pretražite Navigacija
26 GODINA OD OLUJE

Život u Zvonimirovu gradu: ''Knin je danas pun ljudi, svi će oni nestati za 10 dana, uvijek ista priča. Mi ostajemo i borit ćemo se"

Knin je grad koji nema puno industrije i radnih mjesta, no sve je više onih koji misle da je on danas povoljno i ugodno mjesto za rad i život. Ima još puno prostora za poboljšanje, ali potencijal, pogotovo u vidu turizma je tu, i ne kane otići iz grada, ali svaki dan je borba.

Trećina Kninjana spakirala je kofere i iselila iz Knina. O tome razmišljaju i neki od oko njih 11.500 koji tu i dalje žive, no za točan podatak o broju stanovnika čeka se popis stanovništva.

Pročitajte i ovo Ministar Davor Božinović Dan pobjede i domovinske zahvalnosti Božinović o uzvicima "Za dom spremni" u Kninu: "Ja nisam neki pasionirani stalker Skeje i ne poduzimam ništa. Policija prijavljuje takve pokliče, no to ne dobiva pravosudni epilog"

Da potencijala u gradu za bolji život ima, ponešto govore i brojke, naime, z gradske uprave kažu da se iz europske u gradsku blagajnu slilo 160 milijuna kuna, a 41 poduzetnik dobio je 84 posto bespovratnih sredstava.

Među njima su i vlasnici restorana Igor i Milica Šostar, koji pripadaju mlađoj generaciji Kninjana. Život u Zvonimirovu gradu je lijep, iako nije uvijek lak, no bore se i zadovoljni su, a vesele se boljoj budućnosti u koju vjeruju, kako su kazali u razgovoru s reporterkom Dnevnika Nove TV Sanjom Jurišić.

Knin se okreće turizmu - karta za budućnost

Knin postoji svih 365 dana u godini, no mnogi često na to zaboravljaju, a Igor o svakodnevnom životu kaže da je ''dobro dok imaju što raditi i da se bore''. Od Grada su, istaknuo je, dobili određena sredstva za posao više puta u nekoliko zadnjih godina: ''Što se tiče Grada, trude se. Neke druge poticaje nismo uspjeli dobiti''.

Knin je danas opet pun ljudi, onaj je dan u godini, obljetnica Oluje,  iako gužve nisu kao prijašnjih godina, a uzrok je korona. Igor o tom dobu godine kaže: ''Trenutno gledam da nešto zaradim. Ima puno ljudi, za 10 dana će svi ti ljuti otići, nestati, uvijek se ponavlja ista priča''.

Milica dodaje da se Knin jako okreće turizmu: ''Ima tu puno potencijala, i u gradu i u okolici. Nadam se da će puno više zaživjeti i da će još više turista okrenuti našem Kninu''.

Što se tiče sadržaja za djecu, zadovoljni su, kaže: ''I zadnje vrijeme otvorio se jo jedan vrtić, imamo dvije osnovne i jednu srednju školu, ali za manju djecu bi se moglo napraviti još nešto ipak - pokrenuti više sportskih aktivnosti, no vjerujem da će i tu biti poboljšanja''.

Ljubav za bolje sutra: Nikada nismo dijelili ljude

Igor i Milica kažu i da nisu nikada imali problema zbog svojega braka: ''Nama je ok, imamo prijatelje s raznih strana i nikada nismo dijelili ljude, niti oni nas, uopće nam to nije bitno''.

''Nastojat ćemo se ovdje što duže zadržati, boriti se dalje za sve nas, našu djecu i sve ostale'', poručila je Milica i zaključila: ''Vidimo svjetliju budućnost i potencijal''.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene