Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Miroslav Šimić iz Mosta

'Vjerujem da će građani prepoznati našu borbu s dva mastodonta'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šef kluba zastupnika Mosta Miroslav Šimić gostovao je u izvanrednim vijestima Nove TV i komentirao odluku o raspuštanju Sabora te nadolazeći period ususret novim parlamentarnim izborima.

Danas je raspušten Sabor s datumom 15. srpnja. Kako Vi na to gledate i kako će se Most pripremati za nove izbore?

Pročitajte i ovo Tihomir Cipek, Marija Miholjek i Saša Kopljar Dan nakon izbora Tko je u boljoj poziciji i kakva sudbina čeka onoga tko ne sastavi Vladu?: "Neki su ogorčeni, ali drugi..." Ilustracija Mala škola izbora Tko utvrđuje i objavljuje rezultate izbora zastupnika u Hrvatski sabor?

Nakon što je odlukom HDZ-a i SDP-a prošli tjedan srušena Hrvatska vlada, ovo je jedino logično rješenje da dođe do raspuštanja Sabora i da idemo na nove izbore. To je na kraju krajevo i Most predložio, kao klub zastupnika, da ide u saborsku proceduru. Drago nam je da se o tome danas glasovalo i da nije bilo dodatnog odugovlačenja i evo pozdravljamo ovu odluku.

Je li bilo pokušaja nagovaranja da se predomislite u posljednji trenutak iz HDZ-a?

Bilo je nekoliko kontakata, ne u posljednji trenutak, već u posljednjih nekoliko dana, ali ništa na što bi mi reagirali.

Što su Vam nudili?

Ne radi se o konkretnim ponudama, jer smo mi već u razgovorima 'na prvu' već rekli da nikakvo preslagivanje ne dolazi u obzir, da mi mislimo da bi to bila prijevara naših birača, što je dobro da nas preslože građani u rujnu.

Na koji način ćete vi izaći na predstojeće parlamentarne izbore?

Mislimo da je Most svojim ponašanjem pokazao vjerodostojnost i ustrajanjem na porukama koje smo slali u kampanji i čuvanjem Vlade kojoj je izglasano nepovjerenje prošli tjedan. Mislim da smo svojim ponašanjem pokazali vjerodostojnost, mislimo da je to veliki Mostov ulog.

Idete samostalno u izbore?

Da, svakako. Idemo samostalno. Vjerujemo da će građani prepoznati naše napore i našu borbu s dva velika mastodonta koji su nastali na hrvatskoj političkoj sceni u posljednjih 20 godina.

Vidi li se to neko zadovoljstvo kod Vas?

Zadovoljan sam onim kako se Most ponaša. S tim sam zadovoljan i drago mi je i čast da sam dio ove ekipe.

Gospodin zastupnik Špika (BUZ) tvrdi da je Most odgovoran za krizu. Kako to komentirate?

Samo podsjećam da je prošli tjedan usuglašeno između HDZ-a i SDP-a i ovih manjih partnera, da se izglasa nepovjerenje gospodinu Oreškoviću i da se sruši Hrvatska vlada. netko tko je prije tri dana srušio Vladu, ne može nekog optuživati da je kriv za nove izbore.

Biste li i dalje voljeli raditi s gospodinom Oreškovićem?

Gospodin Orešković ima naše povjerenje i imao je kao predsjednik Vlade, to je neosporno. osobno o njemu imam jako dobar stav i moje osobno mišljenje je da bi htio da bude dio našeg tima.

Jeste li mu takav poziv već uputili?

Ne.

Gospodin Petrov?

Ne, nije ni gospodin Petrov. O tome mi još nismo ni mogli razgovarati, jer evo, do zadnjeg trenutka smo branili hrvatsku Vladu, a nakon toga su već došle i ove nove teme oko raspuštanja Sabora. Hoće li razgovora biti, vidjet ćemo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene