Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reakcija ministra

Miro Kovač: Razuman i konstruktivan odnos Nikolića i Vučića prema neprihvatljivom referendumu u RS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski ministar vanjskih poslova Miro Kovač pozitivnim je u četvrtak ocijenio distanciranje najviših dužnosnika Srbije od najavljenog referenduma u Republici Srpskoj izražavajući nadu kako će to u konačnici doprinijeti da tog spornog izjašnjavanja ne bude.

"Pozdravljamo to da su se vlasti u Srbiji ogradile od nakane čelnika RS da se održi referendum", kazao je Kovač u telefonskoj izjavi za sarajevsku komercijalnu televiziju TV 1 koju je dao iz Potsdama gdje je tijekom dana bio na konferenciji OESS-a.

Pročitajte i ovo Screenshot Velika greška Hoće li se Dankin ubojica izvući? "Bojim se da je ovime slučaj doveden u slijepu ulicu" Milorad Dodik - 3 Dizanje tenzija Dodik ne odustaje od prijetnji odcjepljenjem: ''Republika Srpska mentalno je integrirana sa Srbijom''

Kovač je ponovio ranije izneseno stajalište kako je za Hrvatsku neprihvatljiva nakana vlasti RS da 25. rujna održe referendum kojim bi se osporio autoritet Ustavnog suda BiH. Izrazio je nadu kako će stajalište predsjednika i premijera Srbije doprinijeti da Banja Luka u konačnici odustane od referenduma.

"Vrlo je važno da se državni vrh Srbije pokazao razumnim i konstruktivnim", kazao je Kovač.

Ponovio je kako je za Hrvatsku najvažnije da Bosna i Hercegovina napreduje na svom europskom putu pri čemu joj je spremna pružiti svu potrebnu potporu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene