Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"nedvojbeni sukob"

Bulj prijavio Plenkovića za sukob interesa: "Vjenčanog kuma postavio je za veleposlanika"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mostov saborski zastupnik Miro Bulj prijavio je premijera Andreja Plenkovića Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa.

Miro Bulj smatra kako je hrvatski diplomat Igor Pokaz prije pet mjeseci imenovan za veleposlanika u Londonu zato što je kum premijera Andreja Plenkovića, javlja Novi list.

Pročitajte i ovo Božo Petrov Osvrnuo se i na poljoprivrednike Božo Petrov o Mostovu programu: "Treba nam obiteljski turizam, dosta je apartmanizacije" Marin Miletić, Marija Selak Raspudić "Pogrešno se izrazila" Raskol u Mostu? Miletić prozvao Selak Raspudić zbog izjave o pobačaju, ona mu odgovorila: "U najtežoj sam izbornoj jedinici"

Pokaz je  za veleposlanika u Londonu imenovan odlukom predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o postavljanju šefova diplomatskih misija u inozemstvu koju prethodno potpisuje premijer.

»Nedvojben je sukob privatnog interesa Andreja Plenkovića, kao predsjednika Vlade, prilikom sudjelovanja u donošenju odluke kojom se njegovog vjenčanog kuma predlaže na mjesto šefa diplomatske misije, a koji prijedlog faktično znači i imenovanje na veleposlaničku dužnost, budući da je mišljenje Hrvatskog sabora o tom prijedlogu neobvezujuće, dok je odluka predsjednice RH o imenovanju samo formalni čin u postupku imenovanja šefova diplomatskih misija«, navodi se u Buljevoj prijavi, na osnovi koje će povjerenstvo na čelu s Dalijom Orešković tek odlučivati hoće li pokrenuti postupak protiv premijera Plenkovića.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene