Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zakon o radu

'Dijelovi ponuđenih ugovora o radu u Brodosplitu su nezakoniti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić danas je izjavio kako su dijelovi ugovora o radu što ih je vodstvo Brodosplita ponudilo radnicima tog poduzeća nezakoniti te je najavio kako će njegovo Ministarstvo predložiti da se sporni dijelovi usklade sa Zakonom radu.

'U sljedeći ponedjeljak će Ministarstvo rada i mirovinskog sustava dostaviti u Brodosplit poslodavcu i sindikatima svoje mišljenje s prijedlogom da se u tim ugovorima izmijene stavke koje nisu u skladu sa Zakonom o radu', rekao je ministar Mirando Mrsić odgovarajući danas na pitanja novinara u Splitu.

Ministar nije želio precizirati koje stavke ponuđenih ugovora o radu u Brodosplitu nisu u skladu sa Zakonom o radu rekavši kako o tomu najprije službeno želi izvijestiti poslodavce i sindikate u splitskom brodogradilištu.

Pročitajte i ovo Nasukan brod u luci Raši Zbog vremenskih prilika Kod ulaza u luku Rašu nasukao se brod: Ministarstvo otkrilo u kakvom su stanju članovi posade Slika nije dostupna Sporno više odredbi U Brodosplit stigle Mrsićeve primjedbe na ugovore o radu

>> Mrsić: U mirovinu sa 67 godina života ili prije s 41 godinom staža

Mrsić je istaknuo kako nije nezakonit ugovor, nego samo neki njegovi dijelovi. Potvrdio je da je prije dva dana u Zagrebu s čelnicima sindikata koji djeluju u Brodosplitu razgovarao o ugovorima o radu što ga radnicima tog poduzeća nudi poslodavac Tomislav Debeljak. Sindikati su tom prigodom izvijestili ministra Mrsića o nezakonitostima ugovora o radu, ali Mrsić je danas više puta ponovio kako taj ugovor nije nezakonit nego su 'samo dijelovi u ugovoru nezakoniti, odnosno nisu u skladu sa Zakonom o radu'.

'Te dijelove Uprava Brodosplita mora promijeniti i uskladiti sa Zakonom o radu', dodao je Mrsić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene