Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac uoči današnje sjednice Vlade nije bila raspoložena za komentiranje pokretanje istrage zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je prije mjesec dana, s nevažećom vozačkom dozvolom, naletjela na 10-godišnjakinju.

Galerija


"Neka DORH radi svoj posao", tek je kratko poručila ulazeći u Banske dvore.

Vezani članci Policija, ilustracija U prometnoj nesreći u Rijeci ozlijeđen vozač skutera, bez svijesti prevezen u bolnicu Policajac, ilustracija Pijan i bez vozačke autom pokosio dvojicu biciklista pa pobjegao: Srušeni maloljetnik teže ozlijeđen

Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić kazala je pak kako je "član Vlade pod istragom zbog nevažeće dozvole".

"Ta je nesreća već toliko u javnosti obrazlagana", kazala je ministrica.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić na pitanje hoće li ta afera utjecati na rezultate HDZ-a na europskim izvorima kazao je kako smatra da ona neće predstavljati veliki teret

"To ne može bitno otežati. Program stranke i ljudi koji se natječu nešto su sasvim drugo od incidentalnih situacija za koje treba vidjeti koliko su teške", rekao je Kujundžić.

Podsjetimo, zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je prije mjesec dana, s nevažećom vozačkom dozvolom, naletjela na 10-godišnjakinju protiv ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijele Žalac u svojstvu okrivljene otvoreno je istraživanje te se ministrica nalazi u statusu okrivljene.

Iz nadležnog državnog odvjetništva navode kako je riječ o uobičajenoj zakonskoj proceduri u sklopu koje se provode dokazne radnje kako bi se odlučilo o odbacivanju prijave ili podizanju optužnice.