Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministrica je podržala inicijativu biskupske konferencije kojom se želi uvesti neradna nedjelja.


Ministrica demografije i obitelji Nada Murganić podržala je ponovnu inicijativu biskupske konferencije da se ozakoni neradna nedjelja. Istaknula je kako bi zaposlenima koji imaju različite smjene s djecom sigurno dobro došao jedan dan da budu s obitelji i djecom. Inicijativu podržavaju i u redovima MOST-a. Iz SDP-a smatraju da se prejednostavno pristupa jednoj ideji koja se neće obistiniti jer svi građani koriste brojne usluge nedjeljom.

Vezani članci Trgovački centar Pevex Oglasio se poznati trgovački lanac: "Želimo neradnu nedjelju. Zadovoljstvo radnika nam je na prvom mjestu" Ugostitelji, OPG-ovci, trgovina, ilustracija Poduzetnici, ugostitelji i poljoprivrednici protiv neradne nedjelje: "Brojevi ne izgledaju nimalo dobro"

''Svi usklađujemo svoj rad s jednim slobodnim danom i u Zakonu o radu je to predviđeno. Onda u preraspodjeli radnog vremena - neka to bude nedelja", poručila je ministrica Nada Murganić.

''Ne treba meni država niti crkva govoriti kada ću provoditi vrijeme sa svojom obitelji. Ja bih to gledao više iz perspektive radnika koji rade u trgovini, u tom smislu bih podržao'', poručio je saborski zastupnik SDP-a Gordan Maras.

''Dapače, zabraniti rad nedjeljom pogotovo danas u vremenima kada nam posao oduzima većinu dana, smatram da jedan slobodni dan je itekako poticaj da uistinu živimo one roditeljske, prijateljske i druge životne vrijednosti'', smatra Ivana Ninčević-Lesandrić (Most).