Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za i protiv neradne nedjelje

''Ne treba meni država niti crkva govoriti kada ću provoditi vrijeme s obitelji''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica je podržala inicijativu biskupske konferencije kojom se želi uvesti neradna nedjelja.

Ministrica demografije i obitelji Nada Murganić podržala je ponovnu inicijativu biskupske konferencije da se ozakoni neradna nedjelja. Istaknula je kako bi zaposlenima koji imaju različite smjene s djecom sigurno dobro došao jedan dan da budu s obitelji i djecom. Inicijativu podržavaju i u redovima MOST-a. Iz SDP-a smatraju da se prejednostavno pristupa jednoj ideji koja se neće obistiniti jer svi građani koriste brojne usluge nedjeljom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Detaljan popis Radno vrijeme trgovina ove nedjelje: Provjerili smo za vas gdje možete obaviti kupovinu Neradna nedjelja Ustavni sud odlučio Rijetko koja trgovina otvorena, trgovci nisu zadovoljni: Prema Vladi idu s novim prijedlogom, doznajemo detalje

''Svi usklađujemo svoj rad s jednim slobodnim danom i u Zakonu o radu je to predviđeno. Onda u preraspodjeli radnog vremena - neka to bude nedelja", poručila je ministrica Nada Murganić.

''Ne treba meni država niti crkva govoriti kada ću provoditi vrijeme sa svojom obitelji. Ja bih to gledao više iz perspektive radnika koji rade u trgovini, u tom smislu bih podržao'', poručio je saborski zastupnik SDP-a Gordan Maras.

''Dapače, zabraniti rad nedjeljom pogotovo danas u vremenima kada nam posao oduzima većinu dana, smatram da jedan slobodni dan je itekako poticaj da uistinu živimo one roditeljske, prijateljske i druge životne vrijednosti'', smatra Ivana Ninčević-Lesandrić (Most).
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene