Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak u četvrtak je izjavila kako će biti na svojoj funkciji toliko dugo dok ima šanse da stvari idu naprijed, a istaknula je da nudi rješenja Vladi za prestanak štrajka te će i dalje raditi svoj posao.


"Prekjučer sam razgovarala s premijerom Andrejom Plenkovićem i ministrima i ponudila sam neka rješenja koja bi se mogla staviti na stol u razgovoru sa sindikatima. Tako dugo dok ima šanse da stvari idu naprijed, ja sam tu", izjavila je Divjak sudjelujući na međunarodnoj znanstveno-stručnoj konferenciji Rezultati (ne)podržavajuće okoline.

Vezani članci Premijer Andrej Plenković (Foto: Pixsell,Patrik Macek) Plenković apelira na prosvjetare da prekinu štrajk: "Nije dobro ne ići u školu..." Prazna učionica, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Nema ispričnice za učitelje: Postoji više načina kako nadoknaditi nastavne sate izgubljene u štrajku, no hoće li se odabrati najradikalniji?

Naglasila je da je važno pronaći rješenje problema nakon 26 dana cirkularnog i tri dana općeg štrajka u osnovnim i srednjim školama. "Učenici traže od Vlade i sindikata da traže rješenja, a ne da razmišljamo o tome tko je povrijeđen i uvrijeđen. Trebamo raditi i pronaći rješenje", poručila je Divjak.

Ustvrdila je da preuzima svoj dio odgovornosti, no da ostaje pri svojoj izjavi da neće sudjelovati u igrama moći između premijera i sindikata. "Ja sam ona koja nudi rješenja, razgovaram s premijerom, a sa sindikatima razgovaram o organizacijskim pitanjima i pitanjima kako osigurati dobrobit djece i mladih u školama. Ne smijemo dopustiti da neke nesuglasice, bile one pozicijske ili ideološke, priječe da osiguramo ono najvažnije - kvalitetno obrazovanje našoj djeci", istaknula je ministrica. (Hina)