Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministri u Vladi Zorana Milanovića preračunali su se, izgleda, oko još jednog velikog i važnog projekta.


Radi se o rješavanju problema jedne od najprometnijih cesta u Hrvatskoj - onoj kroz Kaštela.

Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić početak gradnje najavio je za ovaj mjesec. Provjerili smo na terenu - potpuno druga priča. Posla u Kaštelima još nema ni na vidiku, izvođač još nije uveden u posao, donosi Dnevnik Nove TV.

Dionica ceste od Kaštel Starog do Kaštel Sućurca i Gomilice nedovršeni je dio zapadne zaobilaznice Splita. Trošak gradnje je 37,1 milijun eura. Dnevni promet je ovdje oko 24 tisuće vozila. Mora biti izgrađena do kraja 2016. jer je to jedini način da se sufinancira iz EU fondova.

Projekt rekonstrukcije se sastoji od dva dijela: izgradnje te izmještanja postojećih instalacija. U ministarstvu prometa kažu da su za sve nadležne Hrvatske ceste.

Hajdaš Dončić: 'U ožujku podnosimo aplikaciju za Pelješki most. Budimo strpljivi'

'Na natječaj za prelaganje i zaštitu instalacija, tvrtka Dalekovod d.d. uložila je žalbu te je trenutno u postupku pred Državnom komisijom za kontrolu postupaka javne nabave. Čim se riješi predmet, moći će se započeti s radovima s obzirom na to da u radove moraju biti uvedena oba izvođača', stoji u priopćenju Hrvatskih cesta.

Žalba je zaprimljena tek prije deset dana, stoji na mrežnim stranicama Državne komisije.

Ova cesta jedan je od tri velika projekta koji će se sufinancirati iz EU fondova. U Hrvatskim cestama uvjeravaju kako povlačenje novca iz EU fondova nije upitno.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju