Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prozvao uprave javnih tvrtki

Ministri reagirali na Linićeve prozivke: 'U dobrom dijelu se slažem s njim'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar financija Slavko Linić oštro je prozvao uprave javnih tvrtki za neodgovorno financijsko ponašanje. Njegove prozivke su komentirali neki od ministara.

Slavko Linić uprave javnih tvrtki optužuje da troše previše novca na uprave i zaposlene, a istodobno nedovoljno investiraju. Stvorili smo, žali se ministar, 30-40 državnih tvrtki samo da bi gubili novac, a navikli smo da sve plaćaju porezni obveznici. Linić kaže da se to mora promijeniti preko noći. Za pretjerano trošenje posebno je prozvao bolnice i fakultete.

>>
Milanović: Zašto se nitko nije pitao zašto je porez na dječje cipele i većinu hrane 25 %?

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Istraživanje Nove TV Vlada dvije godine poslije: Linić dobitnik, a gubitnik je... Slika nije dostupna Ministrov rođendan VIDEO Ministrica Dalić ministra Linića izljubila za rođendan, a onda...

Na njegove su prozivke reagirali i neki od ministara u čijim su resorima prozvane državne tvrtke. 'Ne bih komentirao izjave ministra Linića, ali se u dobrom dijelu slažem s njim', kazao je Zdenko Antešić, zamjenik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture.

Prozivku je komentirao i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina. 'Govorimo o dva resora - Hrvatske vode i Hrvatske šume za sada dobro. Program restrukturiranja ide prema planu i to je u redu. Ako gledamo i financijske pokazatelje, to je gotovo deset puta bolji rezultat nego 2012. i 2011.', kazao je.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene