Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'To je velika nula'

MINISTRI O HDZ-OVOM PROGRAMU 'Kome će biti dobro?' 'Zna se'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekoliko ministara negativno je komentiralo danas predstavljen HDZ-ov gospodarski program.

Nekoliko ministara u četvrtak je negativno komentiralo HDZ-ov gospodarski program ustvrdivši kako se radi o nabrajanju ciljeva bez navođenja mjera kojima se oni namjeravaju ostvariti, pa je program zapravo "velika nula".

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a Branko Grčić rekao je novinarima pred Banskim dvorima kako se radi o "šturom" programu iz kojega se ne vidi kakvu ekonomsku politiku misli voditi HDZ.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Lalovac: 'Smanjenje PDV-a bi značilo smanjenje mirovina minimalno za 230 kuna' Slika nije dostupna SDP: 'Čista demagogija' KARAMARKO OBEĆAO Pobjede li na izborima, zastupnici, ministri i premijer imat će niže plaće

"To što sam čuo je ništa, to je jedna velika nula", ustvrdio je Grčić dodavši kako se u programu "postavljaju veliki ciljevi, a nigdje nema instrumenata" za njihovo ostvarenje.

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš kaže da je iznenađena što u HDZ-ovom programu piše da će se građevinska dozvola dobiti u roku pet dana, a već sada se u nekoliko županija ona može dobiti za sat vremena ili jedan dan.

Karamarko: 'Svako novorođeno dijete dobit će potporu, a predložit ćemo da to bude 1000 eura'

Dodaje kako je njezino ministarstvo već reklo sve o spajanju zemljišnih knjiga i katastra, pa se kod HDZ-a radi o "nekakvom ponavljanju". Nagledali smo se dosad predizbornih obećanja, a ja bih voljela da građani vjeruju stvarnim brojkama i onome što je napravljeno, kaže Mrak Taritaš.

Ministar branitelja Predrag Matić prokomentirao je HDZ-ova obećanja o povećanim izdvajanjima iz državnog proračuna s upozorenjem da proračun radi po sistemu spojenih posuda - ako negdje dodate, drugdje morate oduzeti.

"Već 25 godina gledamo što HDZ radi, pa im želim puno uspjeha u planu da podignu mirovine i plaće", ironično je poručio Matić. No, dodao je, ono što HDZ namjerava nekima dati oduzimat će onima koje smatra nepodobnim Hrvatima i onima koji bi javno kritizirali neke stvari iz hrvatske politike u proteklih 25 godina.

SDP pratio predstavljanje programa HDZ-a: 'Hrvatska raste! Ospori ako možeš!'

Radi se o listi želja, a narod neka procijeni i ako se tako opredijeli - nekima će biti dobro, rekao je Matić, te na novinarski upit kome će biti dobro odgovorio: "Zna se".

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić novinarima je samo dobacio kako je HDZ-ov gospodarski program "loš seminar iz loše ekonomske škole". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene