Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministri glasovali

'Dao sam podršku Karamarku, jasno je da ćemo to napraviti svi koji smo normalni'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskog sabora i član Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Željko Reiner izjavio je u petak kako je jednoglasan zaključak Predsjedništva HDZ-a da podržava Tomislava Karamarka.

"Stranka je jedinstvena i snažna, a koliko je jedinstvena i snažna najbolje će se vidjeti sutra na Izbornom saboru HDZ-a", izjavio je Željko Reiner nakon sjedinice Predsjedništva HDZ-a.

Pročitajte i ovo Ministar Oleg Butković i predsjednik Zoran Milanović Novi nastavak Butković za dobro jutro Milanoviću: ''Koje li ironije, uđeš u kampanju kao predsjednik, a iz nje izađeš kao kravokradica!'' Slika nije dostupna Žele da se Most uozbilji 'HDZ je dosad pokazao X puta političku odgovornost'

Ustvrdio je i da je takva situacija ojačala stranku. "Isprofilirao se jasan stav stranke, nasuprot onome, što meni osobno nije jasno, a to je - zbog čega Most zapravo želi srušiti ovu Vladu u kojoj sam sudjeluje i zapravo očito dovesti ponovno na vlast Zorana Milanovića", ustvrdio je Reiner.

"To mi nije jasno, ali to je očit pokušaj u tom smjeru", dodao je.

Na pitanje kad će na dnevni red u Saboru doći SDP-ov prijedlog Karamarkova opoziva, Reiner je odgovorio da će to biti u poslovničkom roku, do 18. lipnja. No, kazao je, kad god ga stavimo, uvjeren sam da će većina glasovati za gospodina Karamarka.

Ministar prometa, pomorstva i infrastrukture Oleg Butković rekao je da je glasao telefonski, a na pitanje kako je rekao: 'Kako me to uopće možete pitati, pa znate kako sam glasovao... Dao sam podršku prvom potpredsjedniku Tomislavu Karamarku jer je to jasno da ćemo napraviti svi koji smo normalni.'

Na pitanje hoće li Karamarko morati otići ako mu MOST uskrati podršku Butković je rekao: 'Ne, apsolutno ne. Pričekajmo... Vlada će većinom glasova prihvatiti stajalište da daje podršku prvom potpredsjedniku a kroz 15-ak dana će to biti u Saboru. A do tada će se stvari još razvijati'.

Ministar obrane Josip Buljević je na pitanje je li Vlada stabilna kazao kako 'za sada je'. Na pitanje hoće li se održati ako se izglasa nepovjerenje rekao je: 'Kao analitičaru teško mi je zamisliti da Vlada opstane ako se izglasa nepovjerenje Karamarku'. Novi izbori nisu isključeni, zaključio je.

Ministar branitelja Tomo Medved je pak uvjeren da će Vlada funkcionirati i da će se problemi riješiti.

'To nisu problemi zbog kojih bi trebala pasti Vlada i ići na nove izbore', smatra Medved koji je također dao potporu Karamarku.

'Uvjeren sam u opstanak Vlade u kojoj su HDZ i Domoljubna koalicija predvođeni Karamarkom temeljni čimbenik i temeljni dioničar', kazao je i ministar vanjskih i ueropskih poslova Miro Kovač.

'Prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik stranke imaju moju apsolutnu podršku', kazao je i ministar obrazovanja Predrag Šustar. (S.D.M./B.V./Hina)

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene