Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ekološka dozvola zakonita

Ministra Zmajlovića razveselila presuda za Plomin C

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministra zaštite okoliša Mihaela Zmajlovića razveselila je odluka Upravnog suda o ekološkoj dozvoli za termoelektranu Plomin C.

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović izjavio je danas kako ga veseli presuda za termoelektranu Plomin C jer ona dokazuje da je cijeli postupak procjene utjecaja na okoliš proveden u skladu sa zakonom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Neće pokazivati mišiće I Vrdoljak se premišlja: Ne mislim poginuti za hidroelektranu Omblu! Slika nije dostupna Ekolozi bi plin umjesto ugljena Počelo prikupljanje potpisa protiv izgradnje Plomina C

'Stručno savjetodavno povjerenstvo je donijelo svoje mišljenje. Na temelju toga je izdano rješenje. I zapravo me veseli da je takva odluka donesena jer je to dokaz onoga što sam i prije isticao - da je postupak bio proveden u skladu sa zakonom', istaknuo je Zmajlović.

>> Ekološka dozvola za Plomin C izdana zakonito, tužba odbijena

Na Upravnom sudu u Rijeci danas je odbijena tužba protiv Ministarstva zaštite okoliša zbog izdavanja ekološke dozvole za izgradnju termoelektrane Plomin C, a postupak izdavanja te dozvole ocijenjen je zakonitim.

Tužbu su podnijele udruge Zelena akcija i Zelena Istra, Istarska županija i nekoliko građana Labinštine. Presuda je pravomoćna jer nema mogućnosti žalbe na Visokom upravnom sudu, a moguće je još podizanje ustavne tužbe.

Kako je obrazloženo u presudi, sud je ocjenjivao zakonitost upravnog postupka izdavanja ekološke dozvole, a predmet spora nisu bila, primjerice, pitanja isplativosti ili vrste goriva, što su udruge opširno navodile. Ocijenjeno je i da je studija utjecaja na okoliš u skladu s propisima te je mjerodavna za izdavanje ekološke dozvole.

Udruge Zelena akcija i Zelena Istra tvrde da je projekt TE Plomin C na ugljen ekonomski neisplativ i da će uzrokovati velike ekološke posljedice. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene