Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ekolozi bi plin umjesto ugljena

Počelo prikupljanje potpisa protiv izgradnje Plomina C

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sljedećih sto dana prikupljat će se potpisi protiv izgradnje termoelektrane Plomin C na ugljen. Ekolozi traže da elektrana bude na plin.

Počelo je potpisivanje peticije protiv izgradnje Plomina C, termoelektrane na ugljen od čije gradnje Vlada zasad ne odustaje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Inače je za plin Zmajlović: Za Plomin C ugljen je racionalno rješenje Slika nije dostupna Greenpeace tvrdi: Termoelektrana ‘Plomin C’ uzrokovat će na stotine preuranjenih smrti!

>> Mladi IDS-a osudili Kajinove izjave o TE Plominu C

Ekolozi apeliraju na promjenu energenta - umjesto ugljena žele da se koristi plin, koji je nešto skuplji, ali ekološki puno prihvatljiviji. Potpisi će se prikupljati sljedećih sto dana putem interneta, a kada vrijeme dopusti i na ulicama, te će onda Vladi biti upućena predstavka s nadom da će njihov prijedlog biti prihvaćen.

'Plomin C zasnovan na uvoznom ugljenu bez sumnje je pogrešno usmjerenje', rekao je Zoran Skala, predsjednik energetske zadruge 'Otok Krk'.

'Vlada Zorana Milanovića je tipična neoliberalna vlada koja je servis krupnog kapitala', rekao je predsjednik udruge 'Eko Kvarner' Vjeran Piršić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene