U nastavku akcije uklanjanja bespravne gradnje u Zadarskoj županiji, sutra će početi uklanjanje dviju građevina na otoku Silbi, izvijestilo je danas Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja, koje upozorava građane da poštede neće biti ni tijekom turističke sezone.


Dva bespravna objekta na Silbi u početnoj su fazi izgradnje, jedan je u temeljima, a drugi u prizemnoj etaži sagrađen izvan naselja, u zoni u kojoj nije dopuštena gradnja, navodi se u priopćenju.

>> Sve u zadnji čas: Gužve za predaju papira za legalizaciju bespravnih objekata

Vezani članci Sjemenke sezama, ilustracija Opet se povlači: U proteklih nekoliko dana s polica trgovina uklonjeni proizvodi s istim sastojkom Andrej Plenković Plenković iz Zadra poručio: "Očekujem od dežurnih dušebrižnika i moralizatora da reagiraju na diskriminaciju i govor mržnje"

Građevinska inspekcija, odmah po utvrđenom činjeničnom stanju, zabranila je daljnju gradnju i donijela rješenja o uklanjanju tih objekata. Međutim, jedan od investitora ignorirao je zabranu i nastavio graditi, nakon čega je morala intervenirati policija.

Budući da investitori nisu postupili po rješenju građevinske inspekcije i sami uklonili bespravnu gradnju, to će o njihovu trošku učiniti ugovorni izvođač Ministarstva.

U Ministarstvu pretpostavljaju kako su u konkretnom slučaju investitori vjerojatno zaključili da građevinska inspekcija neće provesti intervenciju u tijeku turističke sezone, te poručuju da poštede neće biti ni tijekom sezone.

>> Nove graditelje čekaju brže građevinske dozvole!

Prioritetno u ovoj fazi uklanjaju se građevine kojih je gradnja započela nakon 21. lipnja 2011. Riječ je o objektima koji se ne mogu legalizirati prema Zakonu o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama za koje se do 30. lipnja može podnijeti zahtjev, navodi se u priopćenju Ministarstva. (Hina)

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook