Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rok istječe za 6 dana

Sve u zadnji čas: Gužve za predaju papira za legalizaciju bespravnih objekata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još je samo šest dana ostalo do zadnjeg roka za predaju papira za legalizaciju ilegalno sagrađenih objekata. U zgradi Banovine u Splitu od jutra su nesnosne gužve. Svi s istim razlogom - kako bi legalizirali svoje kuće.

U zgradi Banovine od jutra - gužve. 'Trebali bi objasniti što sve treba. Doći jedan dan prije pa ispuniti formular i onda doći ovdje', kazao je Ivan Mamić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nepristojni turisti Počela je sezona povraćanja i uriniranja po Splitu: "Znaju gdje mogu piti dok se ne osvijeste" Ljubo Pavasović Visković PREDAJU KOMENTIRAO I MINISTAR Odvjetnik o bjeguncu koji se predao u splitski zatvor: "Tereti ga se da je navodno pružao moralnu potporu"

Građane jutros je pokušao umiriti i gradonačelnik. Gradsku upravu reorganizirali su, kaže Baldasar, koliko god su uspijeli. 'Dogovorili smo se da radimo i subotu i nedjelju. Stavili smo stolice, vodu, pet ljudi radi na informacijama. Mislim da je služba napravila sve što je u njihovoj moći', kazao je gradonačelnik Splita Ivo Baldasar.

>> 21.000 zahtjeva za lagalizacijom objekata u Primorsko-goranskoj županiji

Zdravki nije bio problem čekati. Za 530 četvornih metara platit će oko 12.000 eura. 'U to doba kad smo mi radili kuću, ništa se nije moglo. Nije se mogao kupiti teren, nije se mogao kupiti stan privatno, nego si iz poduzeća mogao dobiti stan ili negdje ovako praviti kuću ako želiš imati svoj stan', kazala je Zdravka Lekić, vlasnica ilegalno izgrađene kuće.

Sada se nada da će županija barem uložiti nešto novca u taj dio grada. Jer djeca se igraju na sredini ceste, na uskom asfaltu ili su zatvorena u dvorištu.

U gradu upozoravaju da svoje zahtjeve mogu poslati i poštom. 'Ja očekujem da ćemo u ovih šest narednih dana dostići brojku od 10.000 zahtjeva, a ustvari to je broj koji se spominje da je nelegalno sagrađenih objekata u Splitu', kazala je Ružica Batinić Santro, pročelnica Upravnog odjela za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu okoliša. Zadnji rok je 30tog lipnja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene