Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gotovo milijun kuna vrijedan hrvatski ploveći paviljon za venecijanski arhitektonski bijenale, umjesto izložbi, sve je bliži odlagalištu otpada.


Nakon petnaest dana na vezu, paviljon izgleda kao hrpa starog željeza. Gotovo milijun kuna hrvatskih poreznih obveznika bačeno u vjetar. Kada se nagnut i oštećen vratio s puta za Veneciju, autori su najavljivali obnovu i odlazak na bijenale.

Vezani članci Ivana Ćubelić Stanovnici Vranjica bore se za život i zdravlje: ''Inspekcije ne reagiraju, jednostavno nas samo odbiju..." Prosvjed u Šarengradu - 2 Stanovnici Šarengrada u strahu jer im se kamioni - zabijaju u kuće: ''Samo gledaš odakle će te lupiti''

Novac, čak milijun proračunskih kuna, izdvojilo je Ministarstvo kulture koje je za izbornika imenovalo Lea Modričina. On se odlučio za ploveći paviljon koji nije izdržao put do Venecije. Nitko od autora nije htio komentirati upite, a izbornik Leo Modričin tek kratko je rekao da će se drugi tjedan javnosti obratiti pisanim priopćenjem.

>> 'Nitko nije kriv, porezni obveznici neće platiti ni kune'

Dva tjedna nakon povratka krivac za havariju nije poznat. 'Mi ćemo preuzeti punu odgovornost kad se ta odgovornost utvrdi', rekao je Modričin početkom rujna. No, od povratka paviljona u Hrvatsku o odgovornosti ni riječi, a ni o novim planovima za 35 tona ruzinavog željeza.