Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Propada ploveći paviljon

Ministarstvo kulture milijun kuna bacilo u otpad?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gotovo milijun kuna vrijedan hrvatski ploveći paviljon za venecijanski arhitektonski bijenale, umjesto izložbi, sve je bliži odlagalištu otpada.

Nakon petnaest dana na vezu, paviljon izgleda kao hrpa starog željeza. Gotovo milijun kuna hrvatskih poreznih obveznika bačeno u vjetar. Kada se nagnut i oštećen vratio s puta za Veneciju, autori su najavljivali obnovu i odlazak na bijenale.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ministarstvo kulture za popravak crkve sv. Jurja izdvojilo 600.000 kn Slika nije dostupna Proračun Ministarstva kulture veći od milijardu kuna

Novac, čak milijun proračunskih kuna, izdvojilo je Ministarstvo kulture koje je za izbornika imenovalo Lea Modričina. On se odlučio za ploveći paviljon koji nije izdržao put do Venecije. Nitko od autora nije htio komentirati upite, a izbornik Leo Modričin tek kratko je rekao da će se drugi tjedan javnosti obratiti pisanim priopćenjem.

>> 'Nitko nije kriv, porezni obveznici neće platiti ni kune'

Dva tjedna nakon povratka krivac za havariju nije poznat. 'Mi ćemo preuzeti punu odgovornost kad se ta odgovornost utvrdi', rekao je Modričin početkom rujna. No, od povratka paviljona u Hrvatsku o odgovornosti ni riječi, a ni o novim planovima za 35 tona ruzinavog željeza.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene