Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode izdalo je Rješenje o prihvatljivosti zahvata za okoliš projekta 'SRC s golf igralištem na Srđu' uz primjenu mjera zaštite i praćenja stanja okoliša i ekološke mreže.


Uz Rješenje je obavezna i primjena mjera zaštite okoliša i mjera ublažavanja utjecaja na ciljeve očuvanja ekološke mreže, te program praćenja stanja okoliša i ekološke mreže, priopćeno je danas iz Ministarstva.

Jednoglasna odluka -zeleno svjetlo za 'golf na Srđu'

Vezani članci Slika nije dostupna UNESCO o Dubrovniku: Treba stopirati izgradnju golf kompleksa na Srđu! Slika nije dostupna 'Slavne osobe već dolaze u Dubrovnik i to je najveći kompliment'

'Na sjednici 6. ožujka 2013. Povjerenstvo u postupku procjene utjecaja na okoliš SRC s golf igralištem Srđ jednoglasno je donijelo pozitivno mišljenje o prihvatljivosti zahvata za okoliš uz predviđene mjere zaštite i program praćenja. U skladu s preporukom Povjerenstva, Ministarstvo je 3. travnja 2013. izdalo Rješenje o prihvatljivosti zahvata 'Sportsko-rekreacijskog centra s golf igralištem Srđ' za okoliš i ekološku mrežu uz primjenu mjera zaštite okoliša i mjera ublažavanja utjecaja na ciljeve očuvanja ekološke mreže te uz program praćenja stanja okoliša i ekološke mreže', piše u priopćenju Ministarstva.

>>Lorencin: Referendum o Srđu stvara lošu investicijsku klimu

Prema rješenju, nositelj zahvata, tvrtka Razvoj golf dužna je osigurati provedbu mjera zaštite okoliša i mjera ublažavanja utjecaja na ciljeve očuvanja ekološke mreže, a rezultate praćenja stanja okoliša dužna je dostavljati Agenciji za zaštitu okoliš.(HINA)