Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sedmi dan prosvjeda

Ministarstvo će svinjogojce pozvati u Zagreb. Svoje djedove u prosvjedu podržali i studenti: "Ovo je zadnji krik, ako ovo izgubimo, svi možemo pakirati kofere"

Aktualno Galerija Svinjetina Svinjetina Foto: Dnevnik Nove TV Marina Bešić Đukarić, reporterka Dnevnika Nove TV Marina Bešić Đukarić, reporterka Dnevnika Nove TV Foto: Dnevnik Nove TV Svinje - 1 Svinje - 1 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Svinje - 2 Galerija 1/4 >>
Već sedmi dan seljaci su na cestama. Stožer za obranu hrvatskog sela ističe da je u kontaktu s ministricom i čekaju termin za razgovor.

Seljaci su danas izašli i na novi punkt kod Vođinaca te poslagali traktore uz prugu Beograd – Zagreb. A i na ostalim punktovima seljaci su već očajni.

U kućanstvu Domagoja Kolarevića iz Ilače devet je članova.

"Mi bi svoje svinje zaklali jer znamo šta je kvaliteta, nisu cijepite, nemaju hormon rasta, da su hranite s našim proizvodima što smo mi proizveli i jedino to i tražimo. Da nam se dozvoli da mi na svom gospodarstvu za svoje potrebe zakoljemo našu svinju", kaže.

Pročitajte i ovo Marija Vučković i reporterka Dnevnika Nove TV, Sabina Tandara Knezović - 1 u Dnevniku Nove TV Ministrica poljoprivrede o prosvjedu svinjogojaca: "Ne reagira hrvatska Vlada na ultimatume"

Odluku Ministarstva od 3 eura žive vage za svinje seljaci pozdravljaju, ali ne misle da je to rješenje problema.

"Ako država plati ja ću dobro proći, ali ne želim tako - ja želim radit, stvarat, prodavat. Živit od svog rada, plaćat državi porez i to je bit", kaže Milan Tovilo.

A podršku svojim djedovima i očevima došli su dati i studenti agronomije iz Osijeka.

"Većina nas se i bavi poljoprivredom i ovo je naša budućnost. Jednostavno, ovo je zadnji krik, ako i ovo izgubimo nama je svima pakirat kofere i ići preko granice", iskren je Tomislav Grgić iz Slavonskog Broda.

Svi okupljeni prosvjednici nadaju se da će do dogovora ipak doći.

Sastanak u Zagrebu - hoće li ga prihvatiti?

Ispred GP Županja-Orašje javila se reporterka Dnevnika Nove TV Marina Bešić Đukarić.

Pročitajte i ovo Marija Vučković Afrička svinjska kuga Vučković o organizaciji svinjokolje: "Neće je biti dok je na snazi naredba"

Pročitajte i ovo Milenko Bilić tvrde da su politički motivirani HDZ objavio video "razotkrivanja": "Sve što treba znati o tzv. prosvjedu svinjogojaca stalo je u ovih nekoliko sekundi"

"Mjesto i vrijeme kao ni tko će u ime Vlade biti na tom sastanku još nije poznato, ali bi se konačno trebao dogoditi. Tako tvrdi Tomislav Pokrovac, predsjednik Stožera za obranu hrvatskog sela i vođa prosvjeda koji je s državnim tajnikom Mladenom Pavićem cijelo poslijepodne na telefonskoj liniji, a sastanak je potvrdilo je i Ministarstvo, dakle da će prosvjednici biti pozvani na sastanak u Zagrebu u četvrtak", izvijestila je Bešić Đukarić, dodajući kako će se tek vidjeti hoće li prosvjednici prihvatiti taj prijedlog.

"Ranije su odbijali sastanak u Zagrebu, tražili su da to bude u Slavoniji ili na nekom prosvjednom punktu", kazala je za Dnevnik Nove TV.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene