Službeno vozilo, ilustracija (Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL)
Službeno vozilo, ilustracija (Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL) Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Nakon što je otkriveno da je Blaž Curić samo jedan od šest vozača u ministarstvu Tomislava Tolušića, postavlja se pitanje koliko je vozača zaposleno u kojem ministarstvu.


Dvadeset vozača ima MORH, čime je na samom vrhu po broju vozača. Iz MORH-a ističu da njihovi vozači voze i za Ured predsjednice, kao za Oružane snage.

Vezani članci Sjemenke sezama, ilustracija Opet se povlači: U proteklih nekoliko dana s polica trgovina uklonjeni proizvodi s istim sastojkom Policija, ilustracija Tragedija u blizini Varaždinskih toplica: Prevrnuo se traktor, vozač preminuo na mjestu

Ministarstvo prometa i pravosuđa ima sedam vozača, a po jednog manje ima u ministarstvima zaštite okoliša, gospodarstva, demografije i obrazovanja.

Najmanje vozača je u ministarstvima turizma, graditeljstva, zdravstva i uprave, točnije po četiri vozača u svakom od navedenih ministarstava, piše N1 televizija.

Vozači, prema riječima ministarstava, ne prevoze samo ministre. Za prijevoz ministra zadužen je jedan, ili najviše dva vozača, a ostali voze druge dužnosnike ili su dostavljači.

Podsjetimo, USKOK je u srijedu pokrenuo istragu protiv Blaža Curića zbog sumnje da je dojavio informatičaru Franji Vargi da mu se sprema uhićenje zbog lažiranja SMS-ova za Zdravka Mamića, ali i bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka i potpredsjednika te stranke Milijana Brkića.