Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razgovarali o problemima

Ministar Zmajlović s mještanima Mičevca o otpadu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović sastao se danas s mještanima Mičevca i saslušao probleme koje imaju živeći u blizini odlagališta otpada Jakuševac.

Nakon sastanka s ministrom Mihaelom Zmajlovićem,  predstavnici Mjesnog odbora u Mičevcu bili su zadovoljni ministrovom najavom o izmjeni pravilnika za obeštećenje stanovnika, koji žive u blizini odlagališta dok se ono ne zatvori, priopćilo je Ministarstvo zaštite okoliša i prirode.

Ministarstvo navodi kako je ministar mještane upoznao da će se tako omogućiti gradovima i općinama da vlastitom odlukom prilagode visinu i rok otplate naknade za umanjenu vrijednost nekretnine koja se nalazi u blizini odlagališta otpada.

Naglasio je, kako navodi ministarstvo, da je jedino trajno rješenje za problem otpada u gradu Zagrebu njegova primarna selekcija radi smanjenja količina otpada te izgradnja Centra za gospodarenje otpadom ovisno o tehnologiji koju grad izabere.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zabrana Poziv Zagrepčanima: Ne iznosite glomazni otpad na ulicu, nitko ga neće odvesti! Slika nije dostupna Milan Bandić: 'Možda netko noću prošverca u kontejner i medicinski otpad'

>> Zmajlović: Jedino pravo rješenje je selekcija otpada

Kako bi se to što prije moglo ostvariti, ministar je kazao kako od Grada Zagreba očekuje donošenje Plana gospodarenja otpadom i izmjene Prostornog plana.

Uz mještane Mičevca, koje je predstavljao predsjednik Mjesnog odbora Ivica Barukčić, sastanku je nazočio i zamjenik gradonačelnika Velike Gorice Stjepan Kos, jer se Mičevec nalazi na području toga grada. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene