Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar se sastao s Jakuševčanima

Zmajlović: Jedino pravo rješenje je selekcija otpada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva ministar Mihael Zmajlović održao je sastanak sa stanovnicima Jakuševca.

U sastanku je zaključeno kako je jedino pravo rješenje selekcija otpada, kojom će se smanjiti količina otpada, te izgradnja Centra za gospodarenje otpadom, u kojem će se koristiti kao sirovina.

Pročitajte i ovo Devet novih kamiona Čistoće - 2 Spomenuo i Jakuševec FOTO Stigli novi kamioni: Tomašević otkrio i kad bi mogla početi sanacija odrona na Jakuševcu Slika nije dostupna Preliminarni podaci Zagrepčani bacaju trećinu manje komunalnog otpada, Tomašević progovorio i o nesnosnom smradu s Jakuševca: Zagrebački biootpad vozit će se u Novsku?

Zbog toga Ministarstvo od Grada Zagreba hitno traži izgradnju postrojenja za obradu otpada. Ministar Zmajlović je izjavio kako je pravedno obeštetiti ljude koji žive u blizini odlagališta otpada.

No, rekao je kako ovakve vrste ekološke rente nema u europskom gospodarstvu, pa zato Ministarstvo razmišlja o izmjeni pravilnika po kojem bi gradovi i općine samo mogli odrediti visinu i rok otplate za umanjenu vrijednost nekretnine.

Predstavnik mještana Jakuševca Darko Furić novinarima je rekao da su apsolutno zadovoljni sastankom s ministrom.

"Nema razloga da nismo (zadovoljni), mi nismo očekivali da ministar izvadi hrpu novca i da Jakuševčanima", kazao je i dodao kako je zaključak sastanka "svima u zadaću da se problem riješi i da se rješava".

Upitan može li Zagreb sada odahnuti jer neće biti novih blokada, Furić je odgovorio da "Zagreb diše punim plućima, osim Jakuševčana, naravno, koji to baš ne mogu". Također je rekao kako su na sastanku saznali prave adrese tko što treba odraditi.

Ministar Zmajlović sljedeći tjedan bi se trebao sastati sa mještanima Mičevca.
 

>> Jakuševčani traže hitan sastanak s Zmajlovićem ili ponovno blokada

Podsjetimo, Ministru zaštite Mihaelu Zmajloviću okoliša mještani Jakuševca poslali su pismo, u kojem su tražili hitan sastanak i donošenje uredbe, koja bi omogućila isplatu naknade za smanjene uvjete života do donošenja novog zakona.

Ministra su pozvali u Jakuševac. Očekuju da će  zajedno s njima i zagrebačkim gradonačelnikom pronaći rješenje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene