Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Čestitao liječnicima

Beroš, kaže, nema iluzija, ali ima vjere: ''Bilo bi mi drago da što više vas dijeli moj optimizam''

Vili Beroš
Vili Beroš Foto: DNEVNIK.hr
Ministar zdravstva Vili Beroš čestitao je u nedjelju Hrvatski dan liječnika naglasivši nezamjenjivu ulogu liječnica i liječnika u funkcioniranju hrvatskog zdravstvenog sustava i zaštiti zdravlja građana i čitave nacije.

Važna uloga liječnika osobito je došla do izražaja tijekom dvije izazovne pandemijske godine, kada ste svojim humanizmom, požrtvovnošću i stručnošću, zajedno sa svim zdravstvenim djelatnicima doprinijeli uspješnom svladavanju iznimnih izazova, poručio je ministar zdravstva Vili Beroš u čestitci liječnicima.

Pronalaziti rješenja i odgovore na mnoga otvorena pitanja našeg zdravstva možemo i moramo zajednički, u suglasju želja, očekivanja, potreba i mogućnosti, dodao je.

''Vjerujem da smo na dobrom putu i bilo bi mi drago da što više vas dijeli moj optimizam, da zajedno možemo doprinositi boljitku i pomoći da mnoge stvari učinimo boljima, kako za pacijente tako i za djelatnike u zdravstvu'', napisao je Beroš čestitajući liječnicima njihov dan.

"Nemam iluzija da će i dalje biti mnogo pitanja na koja sada nemamo potpune ili zadovoljavajuće odgovore, ali imam vjere da doprinos svakoga od nas na njegovom radnom mjestu može učiniti pomak ka boljem", uvjeren je ministar.

Pročitajte i ovo Lina Budak Kada će reforma? "Gdje je granica pucanja?": Čak 35 organizacija ima bitno pitanje za Plenkovića i Beroša zbog Line Budak

Pročitajte i ovo Vili Beroš sastanak u ministarstvu Beroš o slučaju odvjetnice kojoj nisu rekli za rak: "Uvest ćemo promjenu za nalaze"

Vrhunski rezultati kojima svakodnevno svjedočimo, a koji niti malo ne zaostaju za puno snažnijim sustavima, mogući su samo uz mnogo ulaganja u znanje i organizaciju rada, te mnogo odricanja i hrabrosti svakog od nas, naveo je Beroš.

Hrvatski dan liječnika obilježava se 26. veljače kao spomendan na osnivanje Hrvatskog liječničkog zbora 1874. godine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene