Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Vaš rad, profesionalnost, uslužnost i osmijeh ogledalo su Hrvatske kao destinacije, poručio je Ostojić hotelijerima, kuharima, konobarima, sobaricama, animatorima, privatnim iznajmljivačima' piše u pismu ministra turizma Veljko Ostojić.


Ministar turizma Veljko Ostojić obratio se pismom svim turističkim radnicima, prijateljima turizma i gostima. Podsjeća da je započela špica ovogodišnje turističke sezone koja, prema pokazateljima rezultata u turističkom sektoru u proteklih šest mjeseci, ispunjava sva očekivanja.

Vezani članci Pune ulice za vrijeme turističke sezone (Foto: Dnevnik.hr) Nema tko raditi, strani radnici su došli, ali nema više kvota za njihovo zapošljavanje. Ministarstvo: Ima dosta domaćih radnika! Hrvatsko tržište rada (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Nezaposleno 158.000 ljudi, a poslodavci traže radnike izvan zemlje: ''Struktura obrazovanja i potrebe tržišta nisu u skladu''

Ministar kaže da s optimizmom očekuje naredne tjedne te konačne rezultate cjelokupne sezone, a do tada, do zadnjeg dana ove godine, na svima je da maksimalno koncentrirano i kvalitetno odrade svoje poslovne zadaće.

Ministar posebno pozdravlja sve turističke djelatnike, hotelijere, kuhare, konobare, sobarice, animatore, privatne iznajmljivače i sve druge koji kroz svoj svakodnevni angažman u izravnom kontaktu s turistima predstavljaju Hrvatsku i tako oblikuju dojam koji će ih motivirati na ponovni dolazak i širenje dobrog glasa o Hrvatskoj.

>> Koliko smo ljubazni domaćini?

„Vaš rad, profesionalnost, uslužnost i osmijeh ogledalo su Hrvatske kao destinacije te vas pozivam da i kroz situacije produljenog radnog vremena i užurbanog obavljanja radnih zadataka ostanete dosljedni motu da je gost na prvome mjestu i da je uvijek u pravu“, poruka je ministra turizma Veljka Ostojića.

Ostojić podsjeća i na činjenicu da je sezona visoke turističke posjećenosti velik organizacijski i sigurnosni izazov, te da umor i nepažnja vozača mogu imati kobne posljedice.

>> Više od pola vozača umorno za volanom

Apelira na goste da na odmor kreću opušteni, bez nepotrebne žurbe jer, kaže, najvažnije je stići na željeno odredište bez poteškoća. „U turističkim mjestima na Jadranskoj obali i ove godine, u sklopu projekta Sigurna turistička sezona, uz hrvatske policajce patroliraju i njihovi kolege iz zemalja iz kojih nam dolazi najveći broj turista. I njih, čuvare reda i sigurnosti, pozdravljam i molim da još jednom pokažu kako je Hrvatska prije svega zemlja ljubaznih domaćina koja se veseli dolascima svih dobronamjernih gostiju“, poručuje ministar turizma Republike Hrvatske. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.