Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera s istarskim zemljištem

Ostojić priznao: Pomogao sam obitelji idejom, nisam dijelio dobit

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko afere oko prenamjene vrijednog zemljišta u Istri Veljko Ostojić kaže da je zemlju kupila njegova šogorica za manje od milijun, a prodala za oko 25 milijuna kuna. Ali da on dobit nije dijelio.

S godišnjeg odmora - ravno u Berlin. Daleko od Hrvatske, ministar je stao je pred kamere. Zemljište u istarskim Balama, kaže, nije kupio, urbanizirao. A evo kako objašnjava činjenicu da ga su ga bivši vlasnici zemlje viđali kada se pregovaralo o kupnji parcele.

Pročitajte i ovo Uhićeno 10 ljudi zbog preprodaje droge Uhićenja u Puli i Zagrebu Pale dvije narkobande, uhićeno 10 ljudi, jedan je u šumi zakopao 12 kilograma kokaina Nadzorni odbor Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun podnio ostavku Totalni kolaps sustava Masovna ostavka u Centru za gospodarenje otpadom: "Istrijani mogu očekivati smrad ako se situacija ne shvati ozbiljno"

'Ja sam bio sa njima kad se razgovaralo u nekoliko navrata, da jesam', rekao je ministar Veljko Ostojić. Zemlju je, kaže, kupila šogorica za manje od milijun, a prodala za oko 25 milijuna kuna. On dobit nije dijelio. 'Taj novac je novac moje šogorice i moje supruge', rekao je Ostojić.

>> Milanović o Ostojiću: Do sad sam mu vjerovao

Iako novac od supruge i šogorice nije vidio priznaje da im je još malo pomagao oko razvitka i idejnog rješenja hotela. 'I naravno da sam ja u tome sudjelovao valjda je logično i normalo da pomažem obitelji u takvim situacijama jer sam u tom sektoru', dodao je.

Ostojić: Premijer mi je rekao da moj mandat nije upitan

Ali uvjerava da im kao pročelnik za turizam nije pomogao oko urbanizacije. 'Predmetna lokacija uopće nije predmetom županijskog prostornog plana ni na koji način', rekao je ministar. Iako stranka Ladonja govori suprotno. Kao pročelnik za turizam, tvrdi, nije im niti prišapnuo da postoji atraktivna parcela.

'Rekao sam da sam informaciju o investitoru... ne ja, nego moja šogorica, dobila od odvjetničkog ureda u Zagrebu.' O svemu je popričao i sa premijerom. 'Premijer mi je rekao da moj mandat, ono što je meni najbitnije sa tog sastanka ostalo, nije upitan i dogovorili smo se da ćemo zajedno pratiti razvoj situacije.' Na ispitivanju nije bio.

'Treći put je ta tema na dnevnom redu mene moje obitelji i nikome to ne želim da se dogodi osobno, htio bih da se ta priča zaključi i da se kaže što sam to ja nezakonito učinio', istaknuo je Ostojić. Postoje li nezakonitosti utvrdit će istražna tijela. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene