Tomislav Ćorić
Tomislav Ćorić Foto: Marko Lukunic / PIXSELL

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić poručio je u nedjelju da ove godine neće biti smanjenja poreza na dodanu vrijednost (PDV) na hranu, s obzirom na to da se tek stabiliziramo nakon krize 2020. godine.


"Što se tiče smanjenja poreza na dodanu vrijednost (PDV), ova godina nikako nije ta s obzirom na činjenicu da se upravo stabiliziramo nakon krize 2020. i o takvim potezima treba razmišljati u okviru srednjoročne perspektive, dakle, za godinu, dvije dana", rekao je Ćorić novinarima na Trgu bana Jelačića gdje je sudjelovao u akciji Ministarstva "#ZaZeleniSvakiDan".

Hrana, ilustracija Od Nove godine PDV na usluživanje hrane i slastica pada, no cijene će, izgleda, ostati iste

Što se tiče stabilizacije cijena na svjetskom tržištu, a što će se onda preliti i na Hrvatsku, ministar očekuje da će se to dogoditi u narednim mjesecima.

"Stabilizacija distributivnih lanaca je pretpostavka za stabilizaciju cijena kako hrane tako i građevinskog materijala koji je isto tako u proteklom razdoblju doživio značajno poskupljenje", istaknuo je Ćorić.

Poručio je kako vjeruje da će 2022. godina, uz neke i mjere monetarne politike, donijeti stabilizaciju.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju