Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Testirat ćemo test'

Ministar se obratio maturantima na svom Facebook profilu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na ljutite poruke maturanata nakon ispita iz hrvatskog jezika na državnoj maturi reagirao je i ministar Željko Jovanović.

Jovanović se na komentare maturanata osvrnuo na svom Facebook profilu:

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Maturanti, sretno! Počela državna matura za obvezne predmete! Slika nije dostupna 'Kako ih nije sram?' Drama nakon ispita iz mature: Evo što je razljutilo maturante!

'Prije 7 dana poželio sam svim maturantima puno sreće i uspjeha na Državnoj maturi. Danas, dok sam se vozio iz Zagreba u Split na regionalnu konferenciju o problemu prevencije debljine i šećerne bolesti, nije mi prestao zvoniti telefon od poziva ogorčenih i razočaranih maturanata, njihovih roditelja i nastavnika koji smatraju, najblaže rečeno, da pojedina pitanja u testu iz hrvatskog jezika nisu objektivan test srednjoškolskog znanja, već obično iživljavanje na učenicima!

Jovanović: 'Testirat' ćemo test s nastavnicima

Teško mi je to komentirati, jer testove nisam vidio, a pitanja za maturu nisu ni na koji način u nadležnosti MZOS. Taj posao je u nadležnosti Centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja i Ministarstvo nema nikakav utjecaj na formuliranje pitanja. Ipak, već tijekom dana zatražio sam od ravnatelja Centra Gorana Sirovatke da hitno dostavi ovogodišnji test iz hrvatskog jezika u MZOS kako bi uz pomoć grupe nastavnika hrvatskog jezika 'testirali' i mi taj test.

Nakon toga kad vidimo i rezultate koje su maturanti postigli moći ću donijeti i konkretne zaključke i prijedloge. Nadam se da će ostatak Državne mature biti manje stresan, pa svim maturantima želim da se koncentriraju na ostale testove i da im ovaj prvi dan ne poremeti planove koje imaju za upis na željene fakultete!', poručio je ministar Jovanović.

Podsjetimo, maturanti su na društvenim mrežama nakon ispita iz hrvatskog pokrenuli raspravu o težini i besmislenosti pitanja. Tvrde da pitanja koja su bila na ispitu nisu bila najavljena u katalozima za nižu i višu razinu, a da za pojedine stvari koje ih se pitalo nikada nisu čuli.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene