Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović u srijedu je odbacio napise u tjedniku Nacional da je upleten u aferu SMS rekavši kako nikada nikome nije sređivao mirovinu te da se u ovom trenutku ne usudi govoriti o tome tko mu podmeće.

Galerija


"Nikad, nikome nikada nisam sređivao mirovinu, dapače u Zavodu sam se borio protiv svih devijacija po tom pitanju", kazao je Aladrović na tvrdnje tjednika Nacional da je ministar sređivao mirovinu bivšem policijskom informatičaru Franji Vargi, kao protuuslugu za špijuniranje zaposlenika HZMO-a.

Vezani članci Andrej Plenković - 4 Plenković dodijelo ugovore za bespovratna sredstva projektu za očuvanje arhive iz Domovinskog rata Nikola Grmoja, Marijana Puljak, Josip Aladrović i Josip Đakić Raste broj političara koji su pozitivni na koronavirus: Otkrili smo kako provode vrijeme u izolaciji i samoizolaciji

Tjednik Nacional u utorak je objavio da je ministar Aladrović važan protagonist afere SMS te da postoje snažni dokazi da je od Varge, prvoosumnjičenog u toj aferi, tražio špijuniranje zaposlenika HZMO-a.

"Nikad ništa nisam komunicirao s Franjom Vargom", poručio je ministar nakon užeg kabineta Vlade. U Nacionalovu članku objavljen je i screenshot naslova e-maila koji je navodno Varga poslao Aladroviću prošle godine, koji, prema pisanju Nacionala, dokazuje da je Aladrović od Varge, dok je bio na čelu HZMO-a, naručio špijunažu svojih zaposlenika.

Ministarstvo rada i mirovinskog sustava demantiralo je u utorak informacije objavljene u tjedniku te je zaključilo da je tekst napisan s namjerom diskreditiranja novog ministra. Na novinarsko pitanje tko mu podmeće, ministar nije iznio puno detalja.

"Ne bih se usudio u ovom trenutku komunicirati tko mi podmeće. U prošlosti je u Zavodu, dakle kroz rad, bilo izrazito puno podmetanja i malicioznog djelovanja određenog kruga ljudi", ustvrdio je Aladrović te dodao da će se tom temom "baviti službe koje se time bave".

Novinari su ministra upitali i je li svojevremeno zbog tih podmetanja tražio i zaštitu policije. "Svojevremeno smo tražili zaštitu policije, ali ne bih dalje o tome", zaključio je Aladrović. (Hina)