Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uređaj za liječenje malignih bolesti

Ministar Ostojić pustio u rad linearni akcelerator vrijedan 30 mil. kuna.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravlja Rajko Ostojić u Klinici za tumore KBC-a Sestre milosrdnice pustio je u rad novi linearni akcelerator, uređaj za zračenje bolesnika s malignim bolestima. Cijela investicija iznosi 30 milijuna kuna.

Za sada je ovo jedini takav aparat u cijeloj Hrvatskoj, a za razliku od starijih modela, ima veći intenzitet zračenja, te tako skraćuje tretman bolesnika i do deset puta, uz veću poštedu zdravih tkiva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon debakla na izborima Rajko Ostojić: "Ja se sigurno neću kandidirati za predsjednika SDP-a, nemam favorita" Slika nije dostupna NA SKUPU U RIJECI Plenković: Ostojićev izlazak iz samoizolacije pokazuje sav čemer i jad SDP-a

Posebno je pogodan za liječenje ranije zračenih bolesnika s tumorima smještenim unutar posebno osjetljivih područja tijela.

'Riječ je o vrhunskoj tehnologiji koja omogućava precizno liječenje i preciznu aplikaciju sa značajno manjom dozom zračenja', rekao je ministar Ostojić.

>>Rijeka dobila novu dječju hematoonkologiju

Lječnike je upozorio na važnost prevencije malignih bolesti jer, naglasio je, dio malignih bolesti prevencijom i redovitim pregledima može se otkriti na vrijeme te izliječiti, te im poželio da imaju što manje posla.

'U Klinici se dnevno obradi i tretira 180 pacijenata, listi čekanja za prvi pregled nema, no puštanjem u upotrebu novog linearnog akceleratora smanjit će se lista čekanja za početak liječenja', naglasila je ravnateljica KBC-a Sestre milosrdnica Vesna Šerić

Nabavku linearnog akceleratora financiralo je Ministarstvo zdravlja sa 28,5 milijuna kuna dok je KBC Sestre milosrdnice sa 1,5 milijuna kuna uredilo prostor u koji je uređaj smješten.

S dobavljačem uređaja također je ugovoreno i njegovo šestogodišnje održavanje. (Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene