Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjeduju u petak

Službenici ne odustaju nakon novog poteza Vlade: "Takve izjave aktiviraju ljude da ustraju"

Aktualno Galerija Iva Šušković, predsjednica sindikata državnih službenika Iva Šušković, predsjednica sindikata državnih službenika Foto: DNEVNIK.hr Prosvjed sudskih službenika - 1 Prosvjed sudskih službenika - 1 Foto: DNEVNIK.hr Prosvjed sudskih službenika - 2 Prosvjed sudskih službenika - 2 Foto: DNEVNIK.hr Prosvjed sudskih službenika - 3 Prosvjed sudskih službenika - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Prosvjed sudskih službenika - 4 Galerija 1/5 >>
Iako je ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica najavio da Vlada neće platiti dodatne dane provedene u štrajku, službenici na sudovima od svojih zahtjeva ne odustaju. O najnovijim potezima Vlade u Dnevniku Nove TV govorit će potpredsjednik Vlade Oleg Butković.

Ministar pravosuđa Ivan Malenica u Dnevniku Nove TV je rekao da će Vlada na nastavak štrajka službenika na sudovima odgovoriti neplaćanjem budućih dana provedenih u štrajku.

Unatoč tome, kao i najavljenoj povišici od 15 posto, oni se ne planiraju vratiti na posao. U petak, na 25. dan štrajka 5000 službenika, prosvjedovat te će na zagrebačkom Markovu trgu i tražiti povišice od 300 eura.

Pročitajte i ovo Ilustracija To je vještina! FOTO Šokantan prizor iz SAD-a: Nakon kvara spustili Boeing 717 na nos

Upitana hoće li Vladin potez smanjiti broj štrajkaša, predsjednica Sindikata državnih službenika Iva Šušković je odgovorila: "Neće s obzirom na ove izjave koje svakodnevno bombardiraju i aktiviraju ljude da ustraju. Oni su spremni na sve."

O Vladinim potezima će s potpredsjednikom Vlade i i ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem u Dnevniku u 19 sati razgovarati Sabina Tandara Knezović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene