Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dunja Gotovina, supruga generala Ante Gotovine i prva pukovnica u HV-u, već pet godina čeka da se vrati na posao u MORH-u.


Podsjetimo, ona je 2004. godine dobila otkaz u MORH-u, u vrijeme ministra Berislava Rončevića. Dvije godine kasnije, nakon što je Dunja Gotovina tužila MORH zbog nezakonitog otkaza, a Upravni sud presudio je u njezinu korist. Otad je prošlo pet godina, a supruga Ante Gotovine i dalje čeka da je se vrati na posao u MORH-u.

Vezani članci Vojnici na kninskoj tvrđi (Foto: Dnevnik.hr) Najbolji od najboljih: Hrvatska vojska dobila prvu generaciju komandosa Hrvatski vojnici (Foto: Pixell) Hoće li Hrvatska pod krinkom "sigurnosne kulture" na mala vrata uvesti obvezni vojni rok?

'Bit ću maksimalno kooperativan, raspitat ću se i vidjeti kako da zaključimo ovaj proces, nagodbe još nema, no ako pravna država zaključi da se Dunja vraća na posao u MORH, tako će i biti', rekao je za Večernji list novi ministar obrane Ante Kotromanović.

Kotromanović Dunju Gotovinu može legalno vratiti na posao, a čitav proces ubrzalo bi i odobrenje DORH-a, koji u tom slučaju zastupa interese države.

U međuvremenu, Dunja Gotovina od države nije dobila niti kunu od presude Upravnog suda, a živi od mirovine supruga, koji se nalazi u zatvoru, nakon što ga je haški sud proglasio krivim za ratne zločine u Domovinskom ratu. MORH joj duguje već sada između 600.000 i 700.000 kuna, no dosad se Dunja Gotovina nije uspjela nagoditi za odštetu te živi od 6.000 kuna mirovine supruga Ante.