Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar branitelja Predrag Matić uručio je danas ključeve 47 osobnih automobila hrvatskim ratnim i vojnim invalidima prve skupine sa 100 postotnim tjelesnim oštećenjima poručivši kako bez obzira na gospodarsku krizu država prema njima ispunjava obveze iz Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.


"Domovinski rat je završio, ali ne i za vas i članove vaših obitelji", rekao je ministar branitelja Predrag Matić istaknuvši kako su prošle vlade činile sve, te da će ova i sve buduće činiti sve da im olakšaju život i ublaže zdravstvene probleme te na taj način pokazuju da im je stalo do njih.

Hrvatska je u gospodarskim problemima i složena je situacija, no to ne vrijedi za vas i vaše obitelji i vaša prava i skrb hrvatske države nikad neće biti dovedena u pitanje, poručio im je Matić. Zahvalivši na njihovom doprinosu u obrani Hrvatske, ministar je napomenuo da će predložene izmjene Zakona o pravima hrvatski branitelja i članova njihovih obitelji omogućiti još neke olakšice.

"Čuvajte još ono malo zdravlja što ga imate i poživite nam što duže i želim da se za sedam godina ponovno nađemo na dodjeli vaših novih osobnih automobila", kazao je ministar Matić.

Vezani članci Slika nije dostupna Medved najavio novi Zakon o braniteljima, Matić poručuje: "Mogući Barišićev plagijat je mala beba za to" Slika nije dostupna Medved: Ove godine stambeno će se zbrinuti 550 hrvatskih vojnih invalida

>> Život s invaliditetom: Ovi ljudi mogu postići sve

U ime Auto moto kluba Siget njegov predsjednik Damir Škaro podijelio je članske iskaznice hrvatskim ratnim i vojnim invalidima prve skupine sa 100 postotnim tjelesnim oštećenjima.

Predsjednik Udruge hrvatskih ratnih i vojnih invalida prve skupine sa 100 postotnim tjelesnim oštećenjima, Đuro Glogoški zahvalio je Ministarstvu branitelja što i u ovim teškim vremenima ispunjava obveze iz Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji. Također je rekao kako se kupnja novih autombila za hrvatske ratne i vojne invalide prve skupine sa 100 postotnim tjelesnim oštećenjima ne smije gledati kao teret državnog proračuna.

Napomenuo je da se izmjenama Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji predlaže da njihove supruge dobiju pravo na mirovinu s navršenih 40 godina života u slučaju njihove smrti zbog kraće životne dobi kao posljedice ranjavanja, kako ne bi izgubile sva prava i postale socijalni slučajevi.

Također je rekao kako su od Ministarstva prometa zatražili oslobađajne od plaćanja cestarine za hrvatske ratne i vojne invalide prve skupine sa 100 postotnim tjelesnim oštećenjima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook