Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potpisan memorandum

Ministar Maras: Hrvatske tvrtke imaju što ponuditi Kini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras sa zamjenikom kineskog ministra trgovine Gao Huchengom potpisao je memorandum o izradi studije za osnivanje zajedničke gospodarsko-tehnološke zone.

Memorandum je potpisan nakon radnog sastanka na kojem se govorilo i o korištenju posebnog kredita od deset milijardi američkih dolara koje NR Kina predviđa za promicanje prijateljstva i suradnje sa 16 zemalja središnje i istočne Europe. Izaslanstvo kineskog Ministarstva trgovine pozvalo je Hrvatsku da što prije pripremi projekte za njih.

>> Predstavljene 850 milijuna kuna vrijedne 'zelene' investicije

Pročitajte i ovo David Cameron i Penny Wong Jačanje suradnje Australija i Velika Britanija potpisale su sporazum o obrambenoj suradnji: "Moramo biti spremniji nego ikada prije" Slika nije dostupna Poticanje poduzetništva Maras potpisao memorandum o suradnji s EBRD-om

'Moramo razgovarati o tome da hrvatske kompanije imaju što ponuditi u Kini, prije svega se to odnosi na prehrambenu industriju, tehnološke kompanije koje razvijaju proizvode visoke dodane vrijednosti, ali, naravno, i o razvoju na području turizma' rekao je Maras nakon sastanka. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene