Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priprema tehničkog rebalansa

Ministar Linić sljedećeg tjedna predstavlja proračun za 2013. godinu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo financija priprema tehnički rebalans za 2012. godinu.

Do tehničkog rebalansa u ministarstvu financija dolazi jer ministri nisu mogli obuzdati potrošnju državne administracije za plaće i ostale dodatke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rupa u proračunu Slijedi rezanje dodataka na plaće javnih i državnih službenika Slika nije dostupna O rebalansu proračuna Pusić: Nije trenutak za kavgu među partnerima

Iako je tu planirana najveća ušteda, ministri su probili proračun za nekoliko stotina milijuna kuna. Ministar Linić tako će preraspodijeliti nekoliko stotina milijuna kuna kako bi se našlo za plaće državne administracije.

>> Hrvatska s EU 'prijateljicama' vrši pritisak: Ne štedite na nama!

Već sljedećeg tjedna predstavit će i proračun za 2013. Plan države je da minus u blagajni bude 11,3 milijardi kuna. No 2013. godina bit će iznimno teška budući da na naplatu dolazi dosta kredita, a tu su i ostali troškovi kojih u ovoj godini nije bilo.

'Mi doista imamo vrlo velike zahtjeve. Samo temeljem rasta kamata u idućoj godini, uplate milijarde i 700 milijuna članarine u EU proračun te troškova brodogradnje troškovi, dakle, rashodna strana raste preko 5 milijardi kuna, to negdje treba naći. Dakle, pred nama je zahtjevan posao, ali ja sam siguran da ćemo idući tjedan izaći pred javnost sa strukturom proračuna. O rezovima, ako ih bude, govorit ćemo idući tjedan', kazao je ministar Branko Grčić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene