Imamo odgovornost za sigurnost Hrvatske, za sigurnost zračnog prostora. Vjerujemo da ćemo doći do aviona koji je dobar za Hrvatsku i koji si građani mogu priuštiti, rekao je Krstičević.

Galerija +0 Ministar obrane Damir Krstičević (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Ministar obrane Damir Krstičević nakon sjednice Vlade na kojoj je jedina točka bila poništavanje Odluke o nabavi izraelskog višenamjenskog borbenog aviona F16 Barak, izjavio je da se kreće u novi proces nabave aviona.

Vezani članci Damir Krstičević (Dnevnik.hr) Krstičević o avionima: ''Ništa nije propalo. Vjerujem da će drugi put biti uspješnije'' Umirovljeni vojni pilot Ivan Selak (Foto: Dnevnik.hr) Umirovljeni vojni pilot o propaloj kupovini izraelskih aviona: "Amerika nas je spasila. Ispali smo naivni"

Istaknuo je kako bi osobno želio da to budu novi zrakoplovi.

"Ako pitate mene osobno koji je to model, to je platforma F-16. Želio bih da tu budu novi zrakoplovi, da to bude manje komada, no moramo imati odgovornost za novac poreznih obveznika. Prije svega, idemo sustavno pogledati sve moguće opcije. Vjerujem da će i naš partner SAD učiniti sve da Hrvatskoj da najbolju ponudu. Prije svega, analizirat ćemo dobro cijeli proces. Imamo odgovornost za sigurnost Hrvatske, za sigurnost zračnog prostora. Vjerujemo da ćemo doći do aviona koji je dobar za Hrvatsku i koji si građani mogu priuštiti", rekao je Krstičević dodavši kako je američki F-16 za sada najbliža opcija.

Upitan je li u prijašnjem procesu nabave aviona bilo nekih skrivenih ponuda "ispod stola", ministar je odgovorio da "kod njega toga nema". 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju